La Piața Mărăști, una dintre cele mai contestate zone agroalimentare din Cluj Napoca, patronul Costică Pocol derulează lucrări de construcție la ultimul etaj. Acest lucru se întâmplă în situația în care etajul respectiv a fost construit ilegal și Primăria Cluj Napoca a obținut în instanță decizia de desființare al acestui nivel.

Mai mult, o mare parte din spațiile comerciale care funcționează în incinta pieței nu au orar de funcționare.

Spațiile din Piața Mărăști sunt administrate de SC Market Mărăști, firmă controlată de familia Tripon (Dorina, Mihai și Ionuț) și de Gheorghe Bondane (asociat minoritar și administrator, n.red.), Sabina Todica, mama omului de afaceri Teofil Tripon, SC Eunicia SRL, una dintre afacerile lui Costică Pocol, soții Viorica și Ioan Goia, SC Mărăști Star, afacere controlată de familia Tripon, SC Ilmato Import Export, afacere controlată de Ionuț Goia, SC Administrarea Piețelor și Oboarelor SA, firmă înființată de liberalul Horia Uioreanu (fostul șef al CJ Cluj, condamnat pentru corupție), fostul consilier local liberal Romulus Zamfir, fostul viceprimar PNTCD Mircea Gavrila sau fostul consilier local țărănist Ionel Chicinaș

Acționariatul SC Agromărăști, firma care administrează piața de cartier, este format din Dorina Tripon și firmele ADMINISTRAREA PIETELOR SI OBOARELOR SA, AKAMAI SRL, GEBA ST IMPORT EXPORT SRL, FAMILIA IMPEX SRL, ILMATO IMPORT EXPORT SRL, MARASTISTAR SRL, adică beneficiarii schimbărilor efectuate în cartea funciară.

Extinderea imobilului a fost făcută fără autorizație de construcție, însă administrația locală clujeană a emis fără nicio problemă un aviz de funcționare.

1 COMENTARIU

  1. Schimbările din cartea funciară cu etaje construite ilegal unde primarul a obținut decizia de desființare, pot fi cercetate de parchete pentru uz de fals, inclusiv administrația ce a emis aviz de funcționare fals beneficiarilor fructelor infracțiuniilor ? Primăria a obținut decizia de desființare, iar Emil Boc a emis aviz de funcționare fals ! Bravos, impozitarea infracțiunilor probate e complicitate, sau sunt taxe de protecție ?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here