Sosit în vizită în Cluj Napoca la invitația primarului Boc, Premierul Nicolae Ciucă a condus pe străzile din oraș o mașină electrică dezvoltată local.

Supranumită ”Tesla de Cluj”, această mașină promite să fie una dintre cele mai performante vehicule electrice.

Voicu Oprean, CEO AROBS, unul din inițiatorii și finanțatorii proiectului, a spus că îi va cere premierului să găsescă fonduri pentru a sprijini acest proiect românesc.

”Designul noii mașini este unul extraordinar, realizat de Peter din Târgu Mureș, care a realizat prima mașină de lemn din România și care a fost expusă în 2015 la Salonul Auto de la Frankfurt.

Ne-a venit ideea să facem altceva împreună cu echipa de implementare, cu cei de la zona de electronică, de putere.

Avem un proiect inovativ, avem motoare puse în cele două roți din spate, ceea ce este un experiment. Bateriile sunt produse de un partener al Rombat. Este un concept car, prima mașină electrică made in Cluj, made in România”, a spus Oprean, pentru Cluj24.

Mașina are caroserie din fibră de carbon, și, conform ultimelor teste, o autonomie de 350 de km la o încărcare.

De asemenea, poate prinde o viteză de peste 140 de km pe oră.

Pentru noul concept car s-au vehiculat mai multe nume, însă nu a fost ales niciunul încă.

2 COMENTARII

  1. Pentru asta a venit un priministru la Cluj? Pt a discuta vorbe? Labagisme? (nu ma refer la momentul PR cu masina electrica). Sau Lindicu’ are ceva de „transmis” de la Tac’su Basescu si Ma-sa, Udrea. Si din partea lui , ca fost sef de guvern, PENAL. Sa ne asteptam, noi BOII de locuitori ai Clujului la alte gherle de sute de milioane de euroi din banii si confortul nostru pt ca fostii pdl-isti mai trebuie „sa cotizeze”. Sau doar se impart „pijamalele”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here