Astăzi au fost confirmate încă două cazuri de coronavirus în România. O femeie din Timișoara și un bărbat din Maramureș, care a fost transferat la Spitalul de Boli Infecțioase din Cluj, sunt infectați cu virusul COVID-19. Informația a fost confirmată în urmă cu câteva momente de către Secretarul de stat în Ministerul Sănătății Nelu Tătaru. Cele două persoane s-au întors în țară în Italia.

Bărbatul din Maramureș are 45 de ani. Acesta s-a întors în țară pe 25 februarie el fiind bolnav încă din Italia. Acolo a mers la medic și i s-a prescris tratament simptomatic. S-a întors acasă, unde a mers iarăși la medic. A fost internat la spital și a primit tratament simptomatic. Pentru că a început să se simtă din ce în ce mai rău, bărbatul a fost transferat la Cluj, unde s-a constatat prezenta coronavirusului.

Femeia din Timișoara este o femeie de 38 de ani din care pe 17 februarie merge o zi la Bergamo, se întoarce în România, iar pe 25 februarie prezintă un prim semn de stare alterată. Stare subfebrilă. Se prezintă la spital pe 27 pentru evaluare. Se face testare si merge acasă în izolare. Astăzi, și testul acesteia este confirmat pozitiv.

”Femeia rămâne la centrul din Timișoara, iar bărbatul rămâne la centrul din Cluj. Ambele persoane au prezentat simptome ale gripei noi. Cazul de la Timișoara e în stare bună, cel de la Cluj rămane în terapie intensivă, e mai bine”, a mai precizat secretarul de stat Nelu Tătaru.

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, a subliniat că cele două cazuri au venit din afara zonei unde este impusă carantinarea. 

Conferință de presă susținută, la sediu MAI, de Secretarul de Stat în Ministerul Afacerilor Interne, dr. Raed Arafat, și de Secretarul de Stat în Ministerul Sănătății, Nelu Tătaru.

Conferință de presă susținută, la sediul MAI, de Secretarul de Stat în Ministerul Afacerilor Interne, dr. Raed Arafat, și de Secretarul de Stat în Ministerul Sănătății, Nelu Tătaru.

Gepostet von Ministerul Afacerilor Interne, Romania am Freitag, 28. Februar 2020

1 COMENTARIU

  1. Să nu se panicheze nimeni – e doar o gripă banală care îi afectează ceva mai grav doar pe cei imunocompromiși. Stați cu fața la soare pe cât se poate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here