Din data de 4 martie 2021 s-au început lucrările pe străzile George Coșbuc și Cardinal Iuliu Hossu care urmează să fie reabilitate. Primăria municipiului Cluj-Napoca a anunțat că vor exista anumite restricții de circulație.

Restricțiile de circulație vor fi următoarele.

– circulația autovehiculelor se va desfășura restricționat, pe câte o bandă pe sens;
  – pe timpul lucrărilor, se interzice parcarea pe aceste străzi, etapizat;
  – din cauza lucrărilor la trotuare au fost realizate culoare pietonale pe partea carosabilă. Acestea au fost marcate și protejate prin balize;
  – stațiile de transport în comun de pe strada George Coșbuc au fost relocate pe Aleea Stadion;
  – pe str. George Coșbuc, tronsonul cuprins între Aleea Stadion și Splaiul Independețtei, s-a instituit sens unic de circulație dinspre Splaiul Independenței spre Aleea Stadion, circulația în zonă desfăsurându-se pe Aleea  Stadion – str. Uzinei Electrice – Splaiul Independenței.

Conform MonitorulCJ, toate restricțiile de circulație sunt semnalizate prin indicatoare rutiere, marcaje temporare și alte mijloace de semnalizare rutieră.
Pentru strada Cardinal Iuliu Hossu situaţia proiectată prevede reabilitarea străzii prin refacerea stratului de uzură (din asfalt) și refacerea trotuarelor cu plăci de piatră naturală, similar cu străzile adiacente. Trotuarele se vor dota cu mobilier urban asemănător celorlalte străzi din zona centrală.

Se vor amenaja: 85 de locuri de parcare, se vor amplasa 4 stații de încărcare mașini electrice, 14 rastele pentru parcare biciclete, 35 bănci cu spătar și fără spătar, 38 pubele, 80 de arbori noi și 58 de stâlpi de iluminat.

Valoarea investiției este de 9.532.817,22 lei fără TVA.

Citește și: Clujeni sunt sătui de trafic. Cer infrastructură pentru ciclism

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here