Durerile de genunchi sunt unele dintre cele mai comune dureri cu care se confruntă oamenii de toate vârstele. Acestea au la bază mai multe cauze iar simptomele diferă, în funcție de afecțiune. 

Totuși durerea în timpu mișscărilor sau chiar în repaus dar și mobilitatea scăzută sunt cele mai des întâlnite simptome, în aproape toate afecțiunile genunchilor. 

Genunchiul este una dintre cele mai complexe și mari articulații ale corpului uman, iar acesta este predispun nu doar la presiunea exercitată de greutatea corporală și gravitație, cât și de diferite traumatisme, suprasolicitare, accidentări sau chiar boli degenerative. 

Durerile de genunchi provin în urma mai multor cauze iar acestea pot fi:

Traumatisme sportive

Foarte multe persoane se confruntă cu astfel de traumatisme din cauza faptului că fie articulația este supralocitată, fie s-a sărit peste exercițiile de încălzire. Deși, de cele mai multe ori, sportivii de performanță se confruntă destul de des cu astfel de dureri, acestea pot apărea la orice persoană care, fie nu a practic corect un anumit sport, fie s-a suprasolicitat. 

Traumatisme ale ligamentelor 

Aceste traumatisme care pot proveni atât din practicarea sportului cât și din cauza unei presiuni prea mari puse asupra cartilajului, provoacă dureri mari dar și o inflexibilitate a genunchiului. 

Artroza și gonartroza genunchiului 

Acestea 2 boli sunt degenerative și se instalează o dată cu înaintarea în vârstă. Simptomele acestora nu trebuie ignorate, deoarece se poate ajunge inclusiv la invaliditatea și pierderea completă a mobilității. 

Gnoartroza poate duce la degradarea și deteriorarea permanentă a articulației genunchiului dacă nu se efectuează un tratament specific pentru această boală. 

Infiltrațiile în genunchi. Tratament revoluționar pentru durerile de genunchi 

Infiltrațiile în genunchi sunt o procedură revoluționară care este folosită inclusiv de sportivii din întreaga lume, pentru a se recupera mai rapid, în urma diferitelor accidente sau traumatisme apărute la nivelul genunchiului. 

Această procedură este una sigură și rapidă pentru că se folosește de puterea propriului tău corp, de a se regenera  astfel că vindecarea are loc mult mai rapid și fără a avea efecte negative precum alergii la anumite substanțe, introduse în articulație. 

Un proces natural de vindecare

Procedura cu infiltratii PRP in genunchi la pret bun de pe Clinica Oxxygene , este una care se face în 2 pași simpli și durează doar 20 minute. 

Infiltrațiile PRP, efectuare în cadrul Clinicii Oxxygene, se folosesc de plasma din sângele tău, care este separată într-o centrifugă specială, după ce sângele tău, a fost recoltat într-o eprubetă specială. Această plasmă ajută la regenerarea țesuturilor în mod natural și rapid. 

Ulterior, substanță obținută îți este injectată într-o manieră foarte lentă  și nedureroasă, de către medicul specialist cu experiență, în articulație, iar tu poți pleca acasă, imediat. Îți va fi recomandat un repaus, pentru ca vindecarea să se producă cât mai rapid. 

Procedură cu infiltrații în genunchi este recomandată în cazul afecțiunilor articulare cronice, gonartroze, artroze aleolare, dar și pentru recuperarea mai rapidă post-operatorie, în urma unor intervenții chirurgicale, la nivelul genunchiului. 

Beneficiile acestei proceduri sunt multiple, pentru că aceasta inițiază mecanisme proprii de vindecare și regenerarea țesuturile afectate. 

Clinica Oxxygene are o experiență acumulată de peste 10 ani de activitate și dispune de aparatură de ultimă generație, oferind astfel servicii medicale superioare, fiind întotdeauna dedicați sănătății. 

Medicii cu experiență din cadrul Clinicii Oxxygene sunt pregătiți  nu doar în tratare ci și în prevenție și personalizare a tratamentelor și pot fi găsiți la adresa: Strada Enăchiță Văcărescu Nr. 18, sector 4, București sau pe strada Petre Ispirescu, Nr. 6, Otopeni, Ilfov.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here