PClaudiu Manda, preşedintele Comisiei de control a activitatii SRI a afirmat că Parchetele şi SRI au interceptat 6 milioane de români în perioada 2005-2016. Aceste interceptări au costat 141 de miliarde de euro ceea ce ar însemna o sumă mai mare chiar decât prejudiciile acuzate în dosare de parchete şi SRI.

“Totalul acestor acte de autorizare si supraveghere in 2005-2016 inseamna 311.000 de mandate. In contextul in care pe un mandat de supraveghere putem sa ne gandim ca vorbim de o medie de 20 de persoane sau posturi interceptate, putem sa gandim ca au fost mai mult de 6 milioane de persoane interceptate”, sustinea Claudiu Manda.

Un calcul făcut de Lumea Justiţiei arată că un minut de interceptare telefonică ar costa 2,57 de lei, ceea ce însemnă că pentru o zi costurile se ridică la suma de 780 de euro. În cazul filajului costurile sunt şi mai mari, adică, 7.536 de lei pentru o zi.

Citește mai mult pe luju.ro

2 COMENTARII

    • Bineintzeles ca Manda vorbeshte prostii. Sotzul nesimtzitei care a dat salarii mari la tot bugetaru’. Dar, faptul ramane…s-au facut interceptari ilegale shi au fost afectatzi multzi oameni nevinovatzi. Nu mii, cum spune agramata Grapini, insa nedreptatzile facute prin fortzarea unora sa depuna marturii sub presiune ar trebui sa duca la demisia unor procurori!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here