Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) au depus, astăzi, la instanţa supremă o cerere prin care le solicită judecătorilor să ia faţă de toţi cei opt oameni de fotbal judecaţi în dosarul transferurilor de jucători măsura interdicţiei de a părăsi ţara pentru o perioadă de 30 de zile, potrivit Mediafax. Este vorba, printre alţii, de fraţii Becali, George Copos şi Cristi Borcea.

UPDATE. DNA a reclamat instanţei supreme o întâlnire conspirativă, care a avut loc acasă la George Copos, potrivit Mediafax.

„Cu câteva zile înainte de judecarea primului termen în recurs la ICCJ, inculpaţii Gheorghe Copos, Cristian Borcea şi Victor Becali s-au întâlnit într-o locaţie privată, aparţinând inculpatului Copos Gheorghe, cu Becali Gheorghe, inculpat care aşteaptă pronunţarea unei decizii definitive într-o cauză la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, la completul de cinci judecători (în dosarul privind sechestrarea hoţilor maşinii patronului FC Steaua- n.r.), aspect care ridică serioase semne de întrebare cu privire la implicarea persoanei menţionate în afacerile judiciare ale inculpaţilor, cu atât mai mult cu cât acesta din urmă (Gigi Becali-n.r.) a relatat că l-a sfătuit pe finul său, inculpatul Cristian Borcea, să părăsească ţara după condamnarea pronunţată de instanţa de apel, aspect confirmat în parte de inculpate”, se arată în documentul DNA prin care procurorii cer luarea măsurii interdicţiei de a părăsi ţara pe numele celor opt oameni de fotbal.

UPDATE. DNA motivează cererea, printre altele, prin faptul că cei implicaţi în dosar au început să înstrăineze bunurile pe care le deţin sau să facă cereri de intrare în insolvenţă a cluburilor de fotbal, transmite Mediafax. Este vorba despre George Copos, Jean Pădureanu şi Cristian Borcea.

De asemenea, „pedepsele pronunţate de Curtea de Apel Bucureşti, cuantumul acestora şi atitudinea vehementă a inculpaţilor faţă de instanţa de judecată care a dispus pe baza probelor cauzei condamnarea lor impun luarea măsurii preventive faţă de aceştia, în vederea asigurării participării acestora la procedura judecării recursului, asigurându-se, astfel, împiedicarea sustragerii inculpaţilor de la judecată ori tergiversarea acesteia”, se arată în documentul depus astăzi la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie de procurorul DNA.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.