Proaspăt reîntors la cârma Municipiului Gherla, Ovidiu Drăgan este primarul care a candidat în acest tur de locale din partea liberalilor și a reușit să obțină un scor impresionant de peste 40%. După 8 ani ca primar în perioada de glorie a PDL, partid din partea căruia a candidat la acea vreme, și încă 8 ani pe tușă, timp în care a preluat conducerea companiei de apă Someș, acesta a revenit în forță la primăria Gherlei candidând din partea liberalilor. Gazeta de Cluj i-a adresat câteva întrebări proaspăt numitului primar și a vrut să afle ce s-a schimbat la acesta în ultimii 8 ani de zile dar și ce intenționează să schimbe Ovidiu Drăgan în Gherla.  

Reporter: Într-un interviu din 2018 ați recunoscut că v-ați îndepărtat de oameni în ultimii ani de mandat. Cum ați reușit să refaci încrederea pe care ați avut-o înainte de 2012, din postura de contracandidat al primarului în funcție?

Ovidiu Drăgan: După ce am pierdut mandatul nu m-am suparat pe nimeni.Am lăsat timpul să trecă în acelasi timp analizând de ce am pierdut -cu un numar de voturi impresionant pentru un candidat PDL la aceea vreme, respectiv 3860. Am ajuns la concluzia că, un primar , oricate proiecte realizeza, cel mai important proiect este legătura lui cu cetățenii. Așa că m-am întors între oameni, alături de ei și de problemele lor.

Reporter: În mare parte din anii în care nu ați fost primar ați fost la conducerea Companiei de apă Someș. Care a fost experiența dumneavoastră în acel mediu și ce veți aplica și la primărie

Ovidiu Drăgan: În mică parte am fost la conducere. Respectiv doi ani din cei opt. Practic, după pierderea mandatului m-am întors la vechiul loc de muncă. Pentru că în perioada 2000-2004 am lucrat la RAGCL (integrată mai apoi in Compania de Apa Somes). Legea prevede ca după pierderea mandatului te poti reîntoarce la vehiul loc de muncă. Eu m-am reîntors și am preluat în iulie 2012 Stația de Epurare Gherla, stație nouă, construită în mandatul meu pe fonduri europene. Dar, primarul de atunci nu s-a mulțumit că a câștigat ,așa că a facut toate demersurile pentru a fi transferat la Companie în Cluj Napoca. Așa că, începând din februarie 2013 am început naveta la Cluj. Cu microbuzul. Pana în iunie 2018 când am preluat Sucursala Gherla. Astăzi, Sucursala Gherla beneficiază de lucrări din bani europeni de peste 45 milioane lei. Și datorita mie.

Reporter: În ce direcție vreți să îndreptați Gherla? Care credeți că este calea spre dezvoltare a orașului

Ovidiu Drăgan: Înaite de direcție, trebuie pus în valoare patrimoniu istoric și cultural.Daca vor aparea oportunități de industrializare, de ce nu. O posibilă direcție poate fi un turism de sanătate prin valorificarea Sărăturii și a Băilor Băița (privatizate azi).

Reporter: A luat-o municipiul Gherla pe un drum anevoios în ultimii ani? Ce credeți că i-a lipsit fostei conduceri și ce ați schimba în modul de operare?

Ovidiu Drăgan: Faptul că i-a lipsit ceva vechii conduceri este evident prin pierderea alegerilor. Modul de comunicare a deciziilor, transparența, luarea deciziilor, urmărirea lucrărilor, redarea încrederii oamenilor in fortele lor.Fără oameni, nu faci nimic în administrație.

Reporter: Care sunt proiectele cele mai importante pentru municipiu în acest moment

Ovidiu Drăgan: O clădire nouă pentru Liceul “Ana Ipatecu”, Renovarea spitalului (tot ce este legat de sănătate ), Dezvoltarea infrastructurii, mai ales în zona centrala, renovarea creșei și construirea mai multor locuri de joacă pentru copii .De fapt toate prinse in programul meu electoral

Reporter: Sunt proiecte ale fostului primar pe care vreți să le continuați? Dacă da, care sunt acestea și de ce?

Ovidiu Drăgan: Vor continua toate proiectele aprobate de Consiliul Local. Cu prioritate modernizarea strazilor.

Reporter: Către ce categorie de locuitori se va orienta prima oară administrația orașului? Care sunt cetățenii care au cel mai urgent nevoie de ajutor.

Ovidiu Drăgan: Nu prea înțeleg întrebarea. Sunt primarul tuturor. Ce măsuri speciale trebuie să luam din cauza pandemiei, le vom lua. Si aici, legea prevede care sunt categoriile vulnerabile

Reporter: În final, cum veți facilita colaborarea cu consiliul local în vederea implementării proiectelor pe care vi le propuneți pentru Gherla?

Ovidiu Drăgan: De luni vom începe negocierile în vederea asigurării majorității cu toate partidele care au intrat în consiliul local. Acesta va avea cel mai probabil următoarea structură: PNL-8 consilieri USRPLUS- 5consilieri  UDMR- 3 consilieri și PSD-3 consilieri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.