Mai mulți foști membri ai PSD Cluj, care au demisionat din partid anii trecuți și au fugit în brațele PRO România, s-au reîntors și au fost reprimiti în filială, la începutul acestui an. Fostul președinte PSD Cluj, jurnalistul Liviu Alexa, a comentat întoarcerea „fiilor risipitori” din organizație și a dezvăluit care este de fapt  adevărata miză din spatele revenirii celor aproximativ 50 de persoane printre care se numără Remus Lăpușan, Dan Canta și Dan Codrean. 

După ce au hoinarit și și-au făcut de cap câțiva ani prin PRO România, partidul înființat de Victor Ponta, mai mulți foști membri ai PSD Cluj s-au reîntors în organizație pentru că, așa cum a punctat jurnalistul Liviu Alexa, aceștia nu au putut sta prea departe de osul baban ce urmează să fie servit în primăvara acestui an. 

Se anunță un an bun pentru PSD, deoarece peste numai câteva luni va avea loc rocada de putere la nivelul Guvernului între PSD și PNL, iar controlul ministerelor va fi negociat la sânge. Potrivit acordului politic semnat în 2021 la înființarea Coaliției, PSD-PNL-UDMR trebuie să facă schimb de ministere și premier pe 25 mai 2023.  Urmează alegerile din 2024 care ar putea să le deschidă multe uși și robinete de cash celor care au părăsit PSD-ul pentru o opțiune mai tânără, dar s-au întors cu lacrimi de crocodil în colțul ochilor la vechea dragoste. PRO România s-a veștejit la scurt timp după înființare. La alegerile parlamentare din 2020, partidul nu a trecut pragul electoral de 5% și după acest eveniment tot mai mulți au început să regrete că au călcat strâmb și au lăsat în paragină organizațiile județene. 

„S-au folosit într-un fel sau altul de PSD ca să trăiască bine și să facă lovele”

Jurnalistul Liviu Alexa, fost președinte al PSD Cluj, a explicat pe scurt cum au reușit aceste persoane să se întoarcă în organizație, după ce au întors spatele partidului în urmă cu câțiva ani și care sunt adevăratele interese din spatele unei așa-numite consolidări a PSD Cluj.

„S-au întors pentru că li s-a permis să vină acasă din postura de trădători, pentru că ei au plecat din acest partid. Li s-a permis pentru că PSD Cluj are un șef interimar, pe numele lui Sandu Cordoș, fost senator cu soția penală, un om slab care este acum cârpa de șters pe jos a lui Vasile Dîncu și a lui Ioan Rus. 

Ei s-au întors și pentru că le este greu să stea în afara PSD, așa cum este el la Cluj – amărât, pentru că este la guvernare și pentru că le este foarte greu să stea departe de os. Acești oameni nu se întorc înapoi pentru că iubesc partidul, ci pentru că fiecare dintre ei s-a folosit într-un fel sau altul de PSD ca să trăiască bine și să facă lovele. Cât au fost la PRO România, și-au mâncat noroiul de sub unghii. Dacă vin la PSD, de bine de rău mai prind o ciozvârtă. 

Lăpușan, Dan Canta, oamenii ăștia sunt niște profitori ai PSD, care au luat bani și au luat poziții datorită PSD și au rezistat să aibă și ei o pâine de pus pe masă. Este tare trist că se întâmplă asta, mai ales că eu sunt cel care l-am dat afară pe Remus Lăpușan din PSD Cluj în 2019 și în continuare consider că este un personaj nociv. Mă gândeam că poate renunță să mai facă politică, dar acest țărănuș nu poate să stea departe de politică pentru că de acolo se încarcă financiar.”, a declarat Liviu Alexa pentru Gazeta de Cluj. 

„Organizația PSD Cluj este compusă din aceeași martalogi și aceleași c*rve politice”

Întrebat dacă ar putea fi vorba în acest caz despre tradiționalul blat între PSD – PNL, jurnalistul Liviu Alexa a afirmat că PSD Cluj nu mai are nimic de oferit decât „propria sa impotență politică”. Acesta susține că deficiențele pe care le întâmpină filiala în aceste momente vor aduce un avantaj major pentru PNL care, la alegerile din anul 2024, „nu va avea cu cine să se bată”. 

„Până acum puteam să discutăm despre un blat. Când faci blat cu cineva trebuie să ai și tu ceva de pus pe masă. PSD Cluj n-are nimic altceva de pus pe masă decât propria sa impotență politică. Acum discutăm doar pe milă. Dacă PSD mai poate fi capabil de ceva este capabil de milă la Cluj, pentru că tot ce înseamnă în aceste momente dezvoltarea proastă a PSD Cluj aduce un avantaj inestimabil pentru PNL care în 2024 nu va avea cu cine să se bată. Nu că ar fi avut până acum cu cine. Organizația PSD Cluj este nereformată, este compusă din aceeași martalogi și aceleași c*rve politice.”, a punctat Liviu Alexa. 

„E doar orgoliul unor obosiți din politică”

Jurnalistul susține că în ultimii doi ani PSD Cluj a stagnat din cauză că membrii partidului și-au pus orgoliile personale mai presus de dezvoltarea organizației, iar acum, după revenirea celor aproximativ 50 de persoane, situația devine și mai complicată. Liviu Alexa i-a pus în vedere președintelui PSD, Marcel Ciolacu, că încă mai există timp pentru a curăța PSD Cluj de persoanele nepotrivite, astfel încât în eventualitatea în care Emil Boc nu va mai candida pentru funcția de primar al orașului de cinci stele, PSD Cluj ar avea ocazia să propună un candidat serios și chiar să câștige. 

„E doar orgoliul unor obosiți din politică. Ioan Rus și Vasile Dâncu nu vor să lase această filială să respire și, ca să nu-și mai bată capul cu ei, nici președintele PSD, Marcel Ciolacu, nu ar chef să facă ceva în acest sens. La PSD Cluj nu s-a întâmplat nimic în ultimii 2 ani, din contră, au fost adunate toate scursurile care plecaseră din partid și au fost aduse înapoi. 

Eu vreau să-i adresez domnului Marcel Ciolacu o întrebare, dacă nu cumva consideră că PSD Cluj ar trebui salvat din ghearele grupului de la Cluj? Și pentru că știu că Marcel Ciolacu este un tip extrem de pragmatic, o să-i pun în vedere numai câteva lucruri. Mai este destul timp ca această filială să aibă o conducere legitimă, mai este destul timp să facă curățenie în PSD Cluj, mai este destul timp ca Clujul să facă pe partea stângă o propunere de candidat serios la Primărie și mai este destul timp ca acest candidat să fie pregătit și să meargă la bătaie cu Boc sau cu cine va mai candida. Dacă este adevărat că Emil Boc nu mai vrea să candideze în 2024, pentru PSD se deschide o mică fereastră de oportunitate. Dacă pe acea fereastră de oportunitate vor intra niște obosiți precum Cuibus sau mai știu eu cine se gândește să candideze, este clar că stânga la Cluj nu o să aibă niciodată posibilitatea de a câștiga.”, a conchis jurnalistul Liviu Alexa. 

Reporterii Gazeta de Cluj au încercat să-l contacteze și pe șeful PSD Cluj, Alexandru Cordoș, pentru a-i cere un punct de vedere în legătură cu întoarcerea mai multor foști membri ai PSD Cluj, după ce au poposit câțiva ani în PRO România, însă acesta nu a răspuns la telefon.

2 COMENTARII

  1. De fapt niste fripturisti….trebuie sanctionati la urmatoarele alegeri. Dintre un Boc incompetent si slabit si niste oligofreni fripturisti si oportunisti, probabil vor profita cei de la AUR sau USR

  2. Pacat ca acest jurnalist de investigatie nu e expus in ultima perioada de timp. Cu siguranta Lapusan nu va păcăli pe nimeni si va avea o reactie ferma in cadrul partidului. Articol foarte bun.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.