Ion Sturza, fostul premier al Moldovei, este pe ultima sută de metri într-o mega-tranzacție imobiliară. Clădirea Liberty Tech­nology Park, deținută de fondul Fribourg Development controlat de Sturza, este ca și vândută către compania americană White Star Real Estate şi un fond de investiţii al unei universităţi din SUA.

În trecut, fostul premier al Republicii Moldova declara că este în căutarea unui partener pentru proiectul de bi­rouri din Cluj pentru a continua investiţiile, par­tener care să cumpere fie jumătate, fie întreg proiectul.

Miza tranzacţiei o reprezintă intrarea pe piaţa locală a americanilor de la White Star Real Estate prin achiziţia de active. Aceştia sunt prezenţi local, însă cu activitatea de management pentru clădiri pre­cum depozitele Logicor, clădirea de birouri Lakeview din portofoliul NEPI, Charles de Gaulle Plaza şi Victoria Center. Mai mult, com­pa­nia americană ar intra în România într-un oraş – centru regional şi nu în Capitală, cum intră cei mai mulţi jucători noi.

Ion Sturza nu a oferit niciun comentariu pe această temă.

Citeste si Liberty Techology Park achită amenzi Primăriei pentru că nu vrea să dea chiriaşii afară

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here