În Chinteni, pe șantierul unde Habitat for Humanity Cluj construiește a șasea comunitate Habitat, două echipe de voluntari internaționali lucrează cot la cot din 23 până pe 27 iunie pentru a ajuta la construcția celor patru case din proiect. E vorba de 7 tineri și cei doi profesori coordonatori sosiți de la Royal Academy din Belfast, Irlanda de Nord și de 10 studenți de la University Honors College, Oregon State University din SUA.
Când au aflat că vor lucra în același timp pe șantierul din Chinteni, cele două echipe au fost entuziasmate de ocazia de a lucra împreună. „Mi s-a părut foarte ușor să lucrăm cu echipa americană, toți sunt prietenoși. Am învățat o mulţime de lucruri despre sistemul educațional din America și despre ce diferențe sunt între școlile de acolo și cele de acasă”, a spus Jack Armstrong, un membru al echipei irlandeze. În același timp, echipa americană e încântată să descopere locuri noi prin călătoria lor în România, dar în același timp să afle lucruri noi despre Irlanda de Nord.
Zoe Johnson a explicat: „Nu m-am așteptat să aflu așa de multe despre sistemul politic din Irlanda de Nord și relațiile țării cu Marea Britanie. Știam foarte puțin înainte, doar că la un moment dat cele două țări avuseseră relații tensionate, dar acum înțeleg mai bine autonomia Irlandei și ce face Marea Britanie. Habar n-aveam că irlandezii pot să aibă două pașapoarte: unul irlandez și unul britanic”.