Inspectoratul de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier (ISCTR) Cluj reprezintă un loc blestemat pentru șefii instituției, aceștia ajungând, rând pe rând, pe mâna justiției.

Înaintea lui Bogdan Durlea, care s-a trezit cu procurorii DNA la ușă și dus la audieri, Rareș Pop, fostul șef al instituției, a avut aceeași soartă, fiind arestat preventiv pentru 30 de zile în anul 2014, el fiind acuzat de luare de mită, abuz în serviciu, trafic de influență și alte infracțiuni de corupție.

În 2020, fostul șef al ISCTR Cluj a obținut o victorie la Curtea de Apel Alba, în condițiile în care instanța a decis trimiterea cauzei spre rejudecare la Tribunalul Alba. De asemenea, instanța de apel a desființat toate actele procedurale întocmite de Tribunalul Cluj.

Admite apelurile formulate de Direcţia Naţională Anticorupţie – Serviciul Teritorial Cluj, partea civilă Statul Român prin Agenția Națională de Administrare Fiscală reprezentată prin Administrația Județeană a Finanțelor Publice Cluj și inculpaţii Pop Rareș Vasile, Crișan Claudiu Vasile și Dohotar Ioan Radu împotriva sentinţei penale nr.228 din 2.08.2017 pronunţată de Tribunalul Cluj în dosarul nr. 3975/117/2014, pe care o desființează și dispune rejudecarea cauzei de către Tribunalul Alba. Desființează toate actele procedurale întocmite de Tribunalul Cluj. Se vor restitui către Direcţia Naţională Anticorupţie – Serviciul Teritorial Cluj și Serviciul Român de Informa?ii documentele clasificate înaintate la dosarul cauzei. În baza art.275 alin.3 C.proc.pen. cheltuielile judiciare avansate de stat în apel rămân în sarcina acestuia. În baza art.275 alin.6 C.proc.pen. onorariul parțial acordat apărătorului desemnat din oficiu pentru inculpatul Dohotar Ioan Radu, în sumă de 75 lei, va fi avansat din fondurile Ministerului Justiţiei. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică, azi 16.07.2020”, se arată în soluția pe scurt.

În august 2023, instanța a amânat judecarea cauzei la data de 21.09.2023, ora 12:00, având în vedere Hotărârea Nr. 5/20.06.2023 a Adunării Generale a Judecătorilor din cadrul Tribunalului Alba, prin care s-a hotărât declanşarea unui protest prin suspendarea activităţii de judecată în cadrul Tribunalului Alba, începând cu data de 21 iunie 2023 pe termen nedeterminat, prin amânarea cauzelor, cu excepţia cauzelor urgente menţionate în cuprinsul acesteia şi faptul că prezenta cauză nu se încadrează printre cauzele urgente ce urmează a fi soluţionate.

Pe 21 septembrie s-a acordat un termen de pronunţare asupra cererilor formulate de inculpaţi la data de 05.10.2023 și de asemenea s-a acordat termen de judecată la data de 16.11.2023, ora 12:00, în vederea continuării judecăţii în cauză.

1 COMENTARIU

  1. O alta instituție creata pentru frânarea economiei, care doar colectează șpagă pentru sefi care la rândul lor dau mai sus la șefii mari din politic. Toate instituțiile de” control „sunt doar colectori de șpăgi .Corupția este generalizata.Economic te sufoca, pana nu dai șpagă, apoi revin.Se informează între ei dacă un agent economic e protejat politic,și care nu este.Acela este călcat sistematic,informanduse între ei care este gâscă, bună de jumulit.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.