Deputatul USR de Cluj, Emanuel Ungureanu și-a făcut un obicei de a denigra anumiți medici sau cadre didactice din România. În ”plasa” deputatului au căzut rând pe rând medici de elită cărora Ungureanu nu s-a sfiit să le adreseze cuvinte denigratoare, motiv pentru care oamenii l-au acționat în instanță. Unul dintre procesele aflate pe rolul instanțelor de judecată deschise împotriva lui Ungureanu este intentat de Petru Șușcă, managerul Spitalului Județean Cluj căruia deputatul USR i-a adus o serie de jigniri grave. Un alt proces a fost intentat de către Irinel Popescu, proces câștigat zilele trecute de către chirurg.

În octombrie 2018, chirirgul Irinel Popescu l-a dat în judecată pe Emanuel Ungureanu, după ce deputatul USR a scris într-un mesaj publicat pe Facebook că Irinel Popescu a făcut avere pe seama oamenilor care așteptau un transplant. Ungureanu l-a acuzat pe chirurg că este complice cu medicul Mihai Lucan. În 6 mai, Tribunalul București i-a dat câștig de cauză lui Irinel Popescu, instanța considerând că deputatul USR i-a afectat profesorului Irinel Popescu onoarea și reputația.

 „Admite în parte cererea. Constată încălcat dreptul la onoare și reputație al reclamantului Irinel Popescu de către pârâtul Ungureanu Emanuel-Dumitru prin textul publicat pe pagina sa de socializare Facebook din data de 17 septembrie 2018. Această constatare reprezintă o reparație echitabilă suficientă pentru repararea prejudiciului moral suferit de reclamant”, arată soluția instanței. „Obligă pe pârât să elimine de pe pagina de socializare Emanuel Ungureanu Deputat USR a textului publicat în data de 17 septembrie 2018. Respinge cererea în rest, ca neîntemeiată. Obligă pe pârât la plata către reclamant a cheltuielilor de judecată în suma de 100 lei reprezentând taxa judiciară de timbru. Ia act că reclamantul și-a rezervat dreptul de a solicita onorariul de avocat pe cale separată. Obligă pe reclamant la plata către pârât a sumei de 2.661,565 lei reprezentând cheltuieli de judecată stabilite conform art. 453 alin. 2 CPC”, se arată în soluția pe scurt a instanței.

Sentința nu este definitivă și poate fi atacată cu apel în termen de 30 zile de la comunicare.

Ce a scris despre Irinel Popescu: „Victor Zota, condamnat penal pentru trafic cu ovocite a fost capul structurii de tip mafiot care a controlat transplantul în ultimii 8 ani! Radu Deac, a avut rolul mafiotului care a știut când să se prefacă că nu vede și nu aude. A tăcut complice. Irinel Popescu și Mihai Lucan au păpușat acest sistem și au câștigat o avere uriașă de pe spinarea unor bolnavi cronici care se aflau cu un picior în groapă. Cei doi ticăloși până în măduva oaselor au fost protejați politic și de structurile fostei Securități infiltrate în SRI”, a scris Emanuel Ungureanu în septembrie 2018. 

Deputatul USR, jigniri la adresa managerului Spitalului Județean Cluj

În luna iulie 2018, Emanuel Ungureanu a fost dat în judecată și de către managerul Spitalului Județean Cluj, după ce deputatul USR i-a adus jigniri grave lui Petru Șușcă. Concret, în iunie 2018, Ungureanu a mers la Spitalul Județean Cluj sub pretextul că apăra interesele tehnicienilor radiologi și a moașelor, care au rămas fără sporurile salariale, în urma punerii în aplicare a noii legi a salarizării. Fiind presa de față, Ungureanu a încercat să profite pentru a-și face imagine, și a vrut să îl atace pe managerul Spitalului Județean Cluj, Petru Șușcă.

Ieşit din biroul managerial, Ungureanu l-a luat la rost pe Şuşcă, care a explodat şi a dezvăluit faptul că tot ce face deputatul împotriva lui este de fapt o „vendetă personală” pentru că n-a angajat-o pe soţia acestuia la Spitalul Judeţean. Ungureanu s-a simţit profund deranjat şi probabil cu musca pe căciulă, şi astfel a început să arunce cu jigniri destul de grave la adresa lui Petru Şuşcă, precum: „mârlan”, „mafiot”, „mizerie de om”, „bestie” şi altele.

De fapt, toată miza lui Ungureanu a fost un nonsens, deoarece în acea dimineață, Ministerul Sănătății a aprobat ca tehnicienii radiologi să fie plătiți la nivelul salariilor de dinaintea noii legi a salarizării în domeniul medical.

Ca urmare a disputei verbale purtată în spațiul public de către Ungureanu, Petru Șușcă l-a dat în judecată pe deputatul USR. În cererea de chemare în judecată, managerul spitalului a solicitat instanței să se constate că cele afirmate de Ungureanu nu sunt adevărate și obligarea acestuia să publice într-un ziar de circulație locală, atât în ediția tipărită cât și în ediția online, prezentarea de scuze publice pentru jignirile aduse. Drept dovadă că Petru Șușcă nu dorește bani de la Ungureanu, a cerut să i se plătească daune morale de doar 1 leu. Managerul Spitalului Judeţean Cluj este reprezentat în instanță de avocatul Horia Bora.

După mai multe termene de judecată în care s-a tot declinat soluționarea cauzei, următorul termen de judecată în acest caz va avea loc în prima săptămâna a lunii iunie.

Emanuel Ungureanu terorizează medicii din Cluj

Deputatul USR de Cluj pare că duce o luptă surdă cu mai multe personaje din conducerea Universității de Medicină și Farmacie din Cluj-Napoca, dar și de la Spitalul Județean Cluj. Alte ”ținte” sunt profesorul doctor Ioan Irimie, chirurg oncolog și rector al UMF Cluj, dar și celebrul profesor de neurochirugie Ștefan Florian, președinte al Colegiului Academic al Universității. Pe listă sunt mulți alți profesori de Medicină.

În cazul ”desantului” de la Institutul Imogen, deputatul Ungureanu ar fi folosit apelativele ”slugă” și ”marionetă”, la adresa medicului ginecolog Tunde Kovacs.

”El dorea să intre peste tot. Credea că este clinica privată a profesorului Stamatian, dar se înșela. Este o clinică de stat. Oferim servicii complexe femeilor care au mare nevoie de ele. La noi vin oameni din toate categoriile sociale și toți pleacă mulțumiți. I-am spus să meargă să obțină un acord din partea conducerii Spitalului Județean Cluj, iar eu cu mare drag îi voi arăta clădirea”, a declarat pentru EvZ, medicul Tunde Kovacs.

Incidentul a avut loc în data de 21 mai 2018, la sediul Imogen. Medicul Tunde Kovacs a mai spus că i se pare revoltător faptul că un deputat în Parlamentul României vine cu așa de mult tupeu, și amenință pe toată lumea. ”Eu nu-s genul de om care să fiu cu gura mare, dar nu se face așa ceva! E inadmisibil să-mi spui că ești cineva. Și eu sunt cineva. Dacă tu ca parlamentar nu respecți un regulament al Spitalului, ce să mă aștept de la badea Ion din Măguri Răcătău. Voia să intre la RMN. Cum să intri la RMN? Sau în laborator de anatomie patologică, unde se disecă feții. Se diseca chiar atunci, putea să intre peste medic. Filmarea s-a întrerupt pentru că i-am zis că și noi avem camere”, a spus Tunde Kovacs pentru clujust.ro.

În continuare, medicul a spus că Ungureanu îi tot spunea că el este cineva și că ”nu vine ca turist”. ”Frumos i-am vorbit. El că oricum intră că are dreptul și i-am închis ușa. M-a deranjat atitudinea lui: Eu sunt vicepreședintele Comisiei… Nu sunteți mai presus de lege!… Târăști oameni în noroi că ai probleme cu Stamatian sau cu altul. Mi-am sacrificat viața pentru asta … Vine să critice că sa făcut ceva … Știu cât am muncit și vine el să mă facă troacă de porci. M-am luptat să fie gratis screening-ul prenatal. La un cabinet e 350 de lei, a Imogen este gratis. Îmi dau demisia și să vin Ungureanu să conducă Imogen”, a spus Tunde.

1 COMENTARIU

  1. USR aduna numai gunoaie..!…asta , fostul ministru Voiculescu ,au ceva de impartit cu somitatile romanesti din medicina….ordinul de a-i goni si denigra se pare ca e visul vietii lor marunte de pungasi, fara multa carte….si educatie……!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here