Comisariatul Regional pentru Protecția Consumatorilor Regiunea Nord-Vest (CRPC RNV) Cluj a desfășurat o acțiune de control la hypermarketul Kaufland de pe strada Fabricii, din cartierul Mărăști, în urma unei reclamații privind prețul incorect al produsului la raft față de casa de marcat. Inspectorii ANPC au sancționat operatorul economic cu echivalentul a 20.000 de euro.

ANPC au identificat mai multe oferte promoționale înșelătoare aferente campaniilor de tip multi pack, fără ca prețul pachetului să fie în concordanță cu cel unitar al produsului. Mai mult, s-au comercializat legume și fructe cu mucegai și putregai, improprii consumului uman, mai multe produse au fost depozitate pe un paviment insalubru și s-au folosit produse congelate insalubre. De asemenea, printre nereguli s-a numărat și folosirea unor vitrine frigorifice neigienizate, cu scurgeri de conținut, aglomerări de praf, mâzgă, diverse lichide, improprii depozitării produselor alimentare

Amendă de 100.000 lei și marfă de 25.000 de lei scoasă de la vânzare

„Ca urmare a acțiunii, echipa de control a aplicat 3 avertismente și o amendă contravențională în cuantum de 100.000 lei.

Totodată au fost dispuse următoarele măsuri contravenționale:

  • oprirea temporară de la comercializare produse și preparate în valoare de circa 25.000 de lei, până la
  • remedierea deficiențelor
  • propunerea încetării practicii comerciale incorecte.

Comisarii CJPC Cluj vor continua actiunile de verificare a respectării drepturilor consumatorilor și, așa cum am demonstrat în diverse cazuri, indiferent de operatorul economic, vor fi luate măsuri urgente de conformare, inclusiv sancțiuni contravenționale complementare”, au transmis reprezentanții CJPC Cluj, scrie Zcj.ro.

Citește și: Clujenii vor arunca gunoiul la pubele cu cartela

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here