Președintele Klaus Iohannis participă la evenimentul de lansare World Development Report, iar în cadrul discursului său a lansat mai multe atacuri la adresa premierului Vioricăi Dăncilă. El a explicat că ne confruntăm cu o rată de analfabetism de aproape 45%, chiar și în cele mai înalte sfere ale politicii românești.

„Sistemul educațional trebuie să facă diferență reală în nivelul de cunoștințe ale copilului. Și în România un studiu din 2016 arată că ne confruntăm cu o rată de analfabetism funcțional de 42 de procente, care se reflectă și în alte sfere ale politicii românești. (…) Nu e suficient să asigurăm accesul la educație. Trebuie să garantăm accesul la educație de calitate. La nivel național ne confruntăm cu o criză demografică amplificată., abandon școlar și o participare scăzută la învățământul superior. Poate nu e cazul acum să ne concentrăm creditele pentru învățământul superior și să neglijăm alte proiecte deja demarate”, a declarat Klaus Iohannis, la evenimentul de lansare World Development Report: „Learning to Realize Education’s Promise”.

Președintele a ironizat-o pe Viorica Dăncilă cu 20-20. „Continuăm să ne îndepărtăm de obiectivul Europa 2020, sau 20-20, cum se spune mai nou, în domeniul părăsirii școlii timpurie, cu o cifră de optesprezece (sic!) la sută”, a mai spus Iohannis.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here