Lăpuşan acoperă colaborarea cu PDL la Câmpia Turzii

Fostul preşedinte din Partidul Social Democrat Câmpia Turzii, Ionuţ Geana, a fost exclus de către preşedintele Remus Lăpuşan pentru a favoriza o alianţă cu PDL. Deşi la nivel naţional USL s-a dezis de orice alianţă cu partidul de la guvernământ, interesele dictează în Turda. Pentru o mai bună colaborare, consilierul local social-democrat Petru Pop a votat cu primarul Ioan Vasinca, a cărui subordonat este.

Mare tăcere mare la Uniunea Social Liberală şi la Partidul Social Democrat din Cluj. Liderii ascund o colaborare cu PDL şi până şi comisia juridică nu vrea să facă niciun comentariu legat de această temă. În ciuda insistenţelor reporterilor Gazetei de Cluj, şefa comisie de arbitraj nu a dorit să facă nici un comentariu. Ioana Mornăilă, social-democrata de la Autoritatea Rutieră Română, nu cunoaşte limba română astfel că pentru ea faptul că nu comentează nu înseamnă că ascunde nimic. Mai precis, lipsa comentariilor înseamnă ascunderea întregii situaţii.  

„Am avut o opinie că Petre Popa a votat cu PDL pentru majorarea după ce cu o zi înainte s-a votat cu PSD şi PDL şi am fost exclus din PSD. Procedura statuară de excludere nu s-a format. Comisia de arbitraj şi-a declinat competenţa. Am vorbit cu preşedintele PSD Remus Lăpuşan, care a afirmat că între el şi Petre Pop există o relaţie de prietenie. Mulţi tineri vin cu mine. O să merg la comisia naţională de arbitraj. Am primit oferte de la mai multe partide. Practicele au fost mai rău decât în partidul comunist. Chiar şi în statul partidului comunist membrii aveau drept de opinie. Petre Pop este şi consilier şi seful administraţiei pieţelor. În al doilea rând el e subordonat primarului pentru că dacă nu ar vota l-ar da afară din funcţia de şef al administraţiei pieţelor. Pe urma nu trădezi partidul. Mulţi nu se găsesc pe listele de voluntari din 2010, alţi consilieri locali s-au opus. Radu Hanga va candida la Primărie în Câmpia Turzii din partea USL, însă el a venit în Câmpia Turzii numai cu numele. Stoica Radu va candida la Turda. Eu încă mai ţin un parteneriat cu liderul TSD turda care mă susţine. Nu e corect să se întâmple aşa ceva. Mai ales când ştii că munceşti în acest partid din 2004”, a declarat pentru Gazeta de Cluj Ionuţ Geana.

Fieful portocaliu la pace cu USL
Petre Pop, preşedintele PSD Câmpia Turzii este angajat al Primăriei Câmpia Turzii, actual fief portocaliu, dar în acelaşi timp îndeplineşte şi funcţia de consilier local, conform Turdanews.net. Conform legii 215/2001 privind administraţia publică locală, articolul 30, alin. b), calitatea de consilier local este incompatibilă “cu calitatea de angajat în cadrul autorităţilor administraţiei publice locale respective sau în cadrul aparatului propriu al prefectului din judeţul respectiv”. Acest lucru nu poate decât să confirme că Petre Pop este şantajabil, iar faptul că PD-L nu a sesizat compatibilitatea, ridică foarte multe semne de întrebare.

Cine este trădătorul?

Petre Pop este şi Preşedintele Asociaţiei “TIM-TIN”, asociaţie care în ultimii ani nu desfăsoară nicio activitate concreta. De asemenea el conduce şi Asociaţia de Reintegrare Socială si Profesională a Emigranţilor din Transilvania (ARSPET). În sedinţa consiliului local din luna iunie 2010, s-a hotărât (HCL 69/24.06.2010) alocarea din Bugetul local al Municipiului Câmpia Turzii, a sumei de 1000 lei lunar, începând cu data de 01.07.2010 şi până la data de 31.12.2011, Asociaţiei “TIM-TIN“ Câmpia Turzii, pentru activităţi non-profit de interes general desfăşurate de către aceasta. Din acel moment, votul lui Petre Pop în Consiliul Local era identic cu cel al membrilor PDL, deşi în şedinţele PSD Câmpia Turzii, consilierii locali ai partidului nostru decideau altceva.  La finele anului 2011, Consiliul Local a aprobat continuarea finanţării Asociaţiei conduse de Petre Pop, prin HCL 121/22.12.2011. Faptul că de fiecare de fiecare dată propunerile pentru adoptarea acestor hotărâri au fost introduse în Consiliul Local chiar de primarul PD-L Ioan Vasinca, ridică din nou multe semne de întrebare.

Din banii primiţi de la administraţia portocalie, Asociaţia “TIM-TIN”, prin Petre Pop a plătit site-ul ARSPET , www.arspet.ro, asociaţie care se prezintă a fi fondată la iniţiativa PSD Câmpia Turzii. (se poate prezenta dovada plăţii)

În şedinţa consiliului local din luna martie a acestui an, consilierii Petre Pop şi Tulai Ioan au votat o hotărâre privind aprobarea cantităţii de apă uzată evacuată de consumatorii casnici în reţeaua publică de canalizare a Municipiului Câmpia Turzii şi privind tariful practicat pentru furnizarea serviciului public de canalizare la nivelul Municipiului Câmpia Turzii. Deşi la şedinţa de partid comună PSD – PNL consilierii locali ai formaţiunilor amintite au hotărât să voteze împotriva acestei hotărâri, Petre Pop şi Tulai Ioan au trădat şi au votat proiectul administraţiei portocalii. Hotărârea afectează zeci de mii de consumatori şi are la bază un studiu aflat la limita legalităţii. Acest lucru reiese şi din procesul verbal al şedinţei care poate fi consultat. Cu toate astea, Petre Pop şi Ioan Tulai, au lăsat deoparte interesul oamenilor pe care îi reprezintă şi hotărârea luată în cadrul alianţei locale PSD-PNL şi au dat votul PD-L-ului.

Un alt semn de întrebare îl ridică şi declaraţia făcută de Petre Pop în cadrul alegerilor din PD-L Câmpia Turzii unde a fost invitat. Petre Pop a declarat că “Din păcate mulţi dintre membrii noştri uită acest fapt şi sunt mânaţi mai mult de trăirile interioare decât de raţiuni politice. În acelaşi timp sunt şi alături de prieteni, pentru că aici în sală sunt prieteni cu care ne cunoaştem de mai mult timp şi cu siguranţă vom rămâne în continuare pentru că prietenia nu ţine cont nici de partid, nici de culoarea politică şi dacă dăm un citat dintr-un mare lider cândva politic care spunea: <<nu contează ce culoare are pisica, important e să prindă şoareci>>.””
Un alt aspect de-a dreptul strigător la cer este modul în care Petre Pop a ajuns preşedinte al PSD Câmpia Turzii. La momentul respectiv, Gheroghe Matei, contracandidatul lui Petre Pop l-a acuzat că a adus foşti membrii ai PSD, în acel moment susţinători ai PD-L ca să-l voteze.
Alegerile de la PSD Câmpia Turzii au încălcat grav Statutul PSD din mai multe puncte de vedere:
S-a încălcat art. 44, alin. a) al care prevede că membri care candidează pentru o funcţie în cadrul organizaţiei locale trebuie să aibă vechime cel puţin 1 an. Au fost aleşi în funcţia de vicepreşedinte membri care au fost înscrişi “pe genunchi” înainte de alegeri. Spre exemplu, avocatul Petrică Spătariu figurează ca vicepreşedinte pe site-ul PSD Cluj, deşi a plecat la Partidul Conservator, unde acum este preşedinte, la câteva luni după ce a fost ales vicepreşedinte PSD Câmpia Turzii. El a devenit membru PSD înainte cu câteva zile de alegeri.
S-a încălcat art. 60, alin c) prevede că Biroul organizaţiei locale fac parte la nivelul organizaţiei municipale: preşedinte, 5-7 vicepreşedinţi, secretar executiv, trezorier şi 7-9 membri.

Până atunci, campania electorală a început şi la Turda şi la Câmpia Turzii şi Remus Lăpuşan a fost primul care a pierdut o bătălie. Să vedem cine va pierde războiul…

Citat: „Pe noi nu ne interesează că tu nu ai greşit, ci ne interesează să câştigăm alegerile”, ar fi spus Remus Lăpuşan.

Tiberiu Hrihorciuc

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.