Veste bună pentru pensionari, se modifică legea pensiilor. Talonul de pensie se va putea trimite în format electronic pentru a evita situațiile în care pensionari trebuie să aștepte sosirea poștașului sau să nu primească de loc.

„Am avut mai multe discuții cu pensionarii despre faptul că, primind pensia pe card, poștașii nu le mai aduc talonul de pensie. Necesar în relație cu medicul de familie, pentru gratuitatea pe mijloacele de transport, etc”, a scris pe Facebook Violeta Alexandru.

„M-am și implicat când mi s-a sesizat dar nu acest lucru este relevant acum. Mi-a rămas această temă în minte, mă gândesc la soluții”, a adăugat ea.

Președintele PLN București consideră că este timpul pentru o evoluție

„ideea asta să stai acasă, să nu îți poți face niciun program în așteptarea poștașului este, pur și simplu, depășită. Ca și cea privind obligația de a merge tu la poștă pentru un serviciu pentru care statul plătește să îți fie livrat. Nu mai vorbesc de faptul că suntem în pandemie și ideea de a merge toți la poștă mi se pare neinspirată”.

„Am tot avut discuții cu pensionarii (și le mulțumesc cu această ocazie) în mediul online. Chiar acum câteva minute vorbeam cu un domn pensionar pe acest subiect. Cine crede că pensionarii nu folosesc tehnologia se înșeală. E drept că până la experiența de ministru nu am avut ocazia să mă conving de acest lucru,” a precizat politicianul.

„De exemplu, talonul de pensie (mov), pentru cei care primesc pensia pe card, s-ar putea trimite, la cerere, în format electronic. Sau vizualiza chiar din contul individual pe care orice pensionar/angajat îl poate avea în platforma CNPP,” a explicat Violeta Alexandru.

Ea a declarat că va lua măsuri în acest sens: „voi depune un amendament în legea pensiilor pentru ca taloanele să se poată trimite și electronic. Dacă ne axăm pe principiul nu se poate, atunci nu se va putea moderniza niciodată nimic. Când, de fapt, se poate.” 

Citeșe și: Grăbit să prindă pensie cât mai mare, Lupea respinge probele care dovedesc nevinovăția lui Daniel Don

Sursă: fanatik.ro

1 COMENTARIU

  1. O sa fie bucurie mare pentru pensionari. Cu un singur click își accesează talonul de pensie. Deschid laptopul , între două operații zootehnice , mulsul vacilor si curățatul grajdului si pac talonul. Mai trebuie cei din guvern să introducă si caietul electronic la magazinul sătesc, cu ajutorul lui si a aplicațiilor de plata online datoriile vor fi plătite mai ușor. Hai că se poate!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here