Iubita lui Liviu Miclaus – directorul protocolului de stat Cluj- a asigurat hotelul Victoria. Liviu Miclaus, directorul RAAPPS Cluj, fostul sofer al lui Marius Nicoara, sprijina afacerile liberale. 3M, cu Miclaus în spate  

Caracatita afacerilor liberale îsi intinde tentaculele în toate domeniile de activitate din judet. Gazeta v-a prezentat de-a lungul timpului diversele afaceri dubioase în care liderii PNL Cluj au fost implicati. “Trartorele” afacerilor liberale din judet este nimeni altul decât presedintele filialei judetene a PNL Cluj, Marius Nicoara. Chiar daca el pozeza în persoana careia judetul trebuie sa-i multumeasca pentru investitiile aduse, în multe situatii el apare ca un baron local, “statut” pe care acesta îi hulea în campania din 2004. Si ca un adevarat baron care se respecta, Nicoara nu uita niciodata cine-i sunt apropiatii. El si-a propulsat mai toti apropiatii în functii de raspundere si le-a dat mâna libera pentru a-si dezvolta micile afaceri din interiorul insitutiilor pe care le coordoneaza. Un asemenea exemplu îl poate constitui fostul lui sofer, Liviu Miclaus, pus de “maestrul” sau în functia de director peste protocolul de stat filiala Cluj.

O mâna spala pe alta

Patrimoniul RAAPPS Cluj este unul de milioane, având mai multe imobile în administrare. Totusi, “perla coroanei” RAAPPS Cluj este hotelul Victoria. Aflat în centrul municipiului, hotelul de trei stele era la un moment dat cel mai cautat loc de cazare din Cluj-Napoca. Acum, este doar o arma în mâna unor persoane care au ca singur interes sa stoarca cât mai multi bani de pe urma acestuia. Problemele aceastei regii constau în faptul ca Miclaus, în calitate de director al filialei clujene, trebuia sa asigurare Hotelul Victoria. Tinând cont de faptul ca acel hotel este unul de stat, si ca suma cu care trebuia asigurat era una cu multe zerouri, trebuia efectuata o licitatie. Totusi, conform unor surse bine informate, Liviu Miclaus a acordat acest serviciu amantei sale, aceasta din urma fiind agent de asigurari. Tinând cont ca asigurarea acestui hotel a costat o multime de bani, cel mai probabil, comisionul iubitei lui Miclaus a fost substantial.

Afaceri liberale si raliuri

Asupra lui Miclaus pleaneaza o multime de semne de întrebare cu privire la “favorurile” pe care le face, fiind cunoscut în anumite medii ca fiind un om destul de “prietenos” mai ales când îsi primeste partea sau când îl ajuta pe “mentorul” sau. Afacerile lui Miclaus sunt foarte bine ascunse de ochii curiosilor, fiind puse pe numele apopiatilor. Astfel, una dintre firmele în care acesta este implicat, însa doar din umbra, este firma 3M Antreprenor General Constructii SRL. Aceasta firma îi are ca actionari pe pilotul de raliuri  Bogdan Marisca, campion de raliuri, pe Mircea Voda si pe Cornel Bozga, toti cu optiuni liberale si apropiati ai presedintelui CJ Cluj, Marius Nicoara. Numele firmei vine de la initialele numelor actionarilor. Totusi, în organigrama apar doar doua persoane care au ca initiala litera “m”, cel de-al treilea fiind Liviu Miclaus. Respectiva firma este cunoscuta în special pentru afacerea amenejarii stadionului Ion Moina, atunci când a pus mâna pe o felie importanta din tortul de 700.000 de lei alocati de institutia condusa de Nicoara pentru cosmetizarea stadionului. O alta afacere în care “soferul” l-a ajutat pe “maestro” a fost legata de achizitionarea spatiului de pe Calea Dorobantilor 18-20, spatiu în care functiona Seul Auto, firma membra a grupului Compexit, societate controlata de Marius Nicoara, Razvan Rotta si Dan Palaghian. Seul Auto a reusit sa cumpere o parte din acel spatiu, cel mai probabil prin intermediul prieteniei dintre cei doi directori. La vremea aceea Miclaus nu a negat existanta unei colaborari între RAAPPS Cluj si Seul Auto, în schimb, Marius Nicoara declara ca nu stie nimic despre situatia firmei la care este actionar.

Stefan Trandafir

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here