Gazeta de Cluj a formulat o cerere în baza legii 544/2001 prin care am cerut Primăriei Florești să ne comunice numele asociațiilor de proprietari ce au încasat bani de la floreșteni pentru cheltuieli și au omis să le plătească facturile.
În cele ce urmează vă prezentăm top 10 cele mai datornice dintre asociații ce au refuzat să achite facturile la salubritate, mai exat la Quatro Eco Salub SRL.
Asociații Adrian Fediuc- 20.641,58 restanță
Asociații Cimpean+Spatar- 22.830,93 restanță
Asociații ERIKA MOLDOVAN- 23.196,65 restanță
Asociații Ad Imobil- 25.073,13 restanță
Asociații Negrea Damian- 25.533,86 restanță jand
Asociații Terec- 28.352,65 restanță
Asociații Todea- 29.652,92 restanță
Asociații Mocan- 30.054,23 restanță
Asociații Zegrean- 30,407,06 restanță
Asocații Porta Serv- 70.954,17 restanță
În altă ordine de idei, Asociații str. Florilor au reușit performanța ca pentru blocurile 286 și 308 să adune peste 11 mii de lei restanțe la Quatro Eco Salub.
Prin acest articol, Gazeta de Cluj trage un semnal de alarmă către floreșteni comunicându-le că sunt singurii ce pot să îi tragă la răspundere pe administratorii de bloc ce au încasat bani și nu le-au plătit facturile.
Vorbim de peste 30 de astfel de asociații ce au înregistrat pentru floreșteni, până în luna martie 2016, o datorie la salubritate de aproape o jumătate de milion de lei prin neplata facturilor.
Pe această cale, la solicitarea floreștenilor facem publice și restul de firme ce nu se află în topul de mai sus dar care, la rândul lor au încasat bani pe care i-au folosit după bunul plac, mai puțin la plata facturilor de salubritate.
UPDATE:
Cu alte cuvinte, Todea și-a achitat ce-a de-a doua tranșă după ce a apărut acest material. De reținute este faptul că Todea Cosmin este și consilier județean, iar acesta, a contactat Gazeta de Cluj, după publicarea articolului în cauză susținând că el și-a plătit ieri facturile și că nu a fost restant, însă conform datelor Quatro Eco Salub rezultă că acesta a mințit sau omis să spună că cea de-a doua tranșă a plătit-o azi.
Aveți cumva și o situatie a restanțierilor de la asociatiile respective sau doar ati ghicit ca asociatiile și administratorii au folosit banii aiurea? Plus ca nu am văzut ce asociatii sunt practic ci doar firmele sau persoanele fizice care le administreaza.
Buna ziua, in primul rand sigur si asociiatiile au restantierii lor, in al doilea rand, vreau doar sa se stie ca acesta firma nu isi face treaba deloc onorobil in localitatea Floresti, poate de aici si refuzul de a plati niste servicii care nu sunt de fapt realizate.
Toti cei care acuza administratorii de imobile trebuie sa cunoasca urmatoarele: – listele de cheltuieli ale asociatiilor de proprietari se intocmesc pe baza facturilor emise
-cheltuielile sunt achitate de catre proprietari sau locatari cu 1,2 sau 3 luni dupa emiterea facturilor
-fiecare asociatie de proprietari are restantieri cu sume mai mari sau mai mici
-cu cat un administrator are in gospodarirea sa mai multe asociatii sau imobile cu atat datoriile acestuia catre furnizori sunt mai mari
Cunoscand acestea orice cetatean poate face distinctie intre a fi un gospodar cu datorii ( nu din vina proprie ) si un asazis ” tepar ” ( neologism maidanez folosit de autorii acestui articol )
Acest articol a fost creat spre a abate atentia cetatenilor de la adevaratele probleme ale Florestiului cum ar fi lipsa infrastructurii , a centurilor ocolitoare , a spatiilor de joaca , a modului in care sunt folositi banii din impozitele si taxele pe care le platim la primarie, care a fost preocupata mai mult sa-si faca un sediu nou decat de bunastarea cetatenilor !
Foarte „interesant” articol . Si cam partinitor . „Saraca” firma Eco Quatro Salub …. Oare ar fi fost greu pentru D-na Mihaela Trif sa intre in cateva scari de bloc (preferabil in cele administrate de persoanele mentionate mai sus) si sa observe pe tabelele cu cheltuieli sumele restante la plata acestora . Poate si-ar fi schimbat parerea referitor la folosirea sumelor de bani de catre administratori in scopuri personale …
Si daca ne tot referim la firma Eco Quatro Salub , poate ar fi fost interesant sa analizam si respectarea prevederilor contractuale de catre aceasta firma . Frecventa ridicarii deseurilor menajere precizata in contract nu este respectata . Saptamani la rand s-a colectat doar o data pe saptamana deseurile , aceste ghene devenind adevarate focare de infectie . Oare aceste aspecte ar trebui ignorate ? Analizand toate datele acestei probleme , am putea spune ca locuitorii au platit exact cat ar fi trebuit pentru serviciile prestate de aceasta firma !