Update: Sorin Apostu si Calin Stoia au ramas in arest dupa ce judecatorii i-au respins cererea de eliberare sub control judiciar.

Curtea de Apel Cluj judeca astazi  cererea de liberare sub control judiciar a primarului Sorin Apostu şi a lui Calin Stoia, arestati într-un dosar de coruptie instrumentat de DNA Cluj. Sorin Apostu a fost audiat primul, iar la iesirea din sala, avocatul sau, Gheorghita Mateut, a declarat ca nu exista probe pentru ca edilul sa fie retinut si ca, din punctul sau de vedere, sunt sanse mari ca acesta sa fie eliberat.
Calin Stoia si-a lasat catusele la intrarea in sala si se arata optimist, fiind lasat sa discute din boxa cu prietena sa. Stoia este reprezentat de avocatul Sergiu Bogdan. Procurorul a spus ca cererea este admisibila, iar Calin Stoia a refuzat sa dea declaratii. In pledoaria sa, Sergiu Bogdan mizeaza din nou pe starea de sanatate precara a lui Stoia.
La ora 12:30 Curtea de Apel se va pronunta asupra cererii de liberare sub control judiciar a celor doi. In cazul in care cererea va fi admisa, procurorii pot face recurs. In acest caz, recursul se va judeca la Inalta Curte de Casatie si Justitie. Abia daca aceasta respinge recursul, Sorin Apostu si Calin Stoia vor fi liberi de sarbatori.

UPDATE 12:23 Calin Stoia, desi nu a dorit sa faca declaratii, a avut ultimul cuvant al inculpatului. Acesta a spus instantei ca e bolnav si are nevoie de tratament, iar acest lucru ar fi fost confirmat de 4 medici. In plus, Stoia a declarat ca starea sa se agraveaza si are nevoie de atentie medicala corespunzatoare.

Avocatul sau, Sergiu Bogdan, a adus in discutie starea de sanatate a lui Stoia drept argument pentru care nu se mai impune arestul preventiv, si a dat exemple din jurisprudenta CEDO pentru a-si sustine afirmatiile. Avocatul a aratat ca nu este vorba de o infractiune violenta, drept pentru care nu se justifica arestul. La fel ca Mateut, Sergiu Bogdan a subliniat ca odata ce s-a facut prezentarea materialului de urmarire penala, Apostu si Stoia nu mai pot influenta martorii si nu pot distruge mijloace de proba sau sa influeneze in vreun fel procesul, astfel ca retinerea lor nu mai are sens.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here