Firma Eurodrum Com, patronată și administrată de LOLA LIVIU LAURENTIU, fiul fostului șef al RAADPP Cluj, Liviu Bota, a câștigat un contract pentru realizarea unui studiu de fezabilitate licitat de Primăria Căpușu Mare. Documentația este necesară pentru
obținerea unei finanțări prin Fondul de Dezvoltare si Investitii pentru obiectivul de investitii ”Alimentare cu gaze naturale in comuna Capusu Mare, judetul Cluj”.

Valoarea contractului încheiat este de 988.000 lei, fără TVA, în situația în care societatea este singura care a participat la licitație.

Printre angajaţii firmei s-a numărat şi Liviu Bota, care este tatăl vitreg al lui Lola Laurenţiu şi fostul director al RAADPP Cluj şi la Regia Autonomă a Drumurilor Judeţene Cluj. De asemenea, Bota este şi preşedintele Patronatului Drumarilor din România.

Revenind la firma fiului vitreg al lui Bota, trebuie spus că SC Eurodrum are o mare apetenţă pentru contractele cu bani publici.

Regia Autonomă a Drumurilor Judeţene Cluj a invocat „situaţie de urgenţă extremă” pentru a putea atribui, fără licitaţie, contractul de refacere a 20 de kilometri din DN 19F. Astfel, suma de 7.121.968,6 lei, fără TVA, a intrat în conturile firmelor SC Eurodrum Com SRL şi SC Autopima Serv SRL din Constanţa.

Aceeaşi societate a prins un lot din lucrarea ”Elaborarea proiectului tehnic, a detaliilor de execuţie, a documentaţiilor pentru obţinerea autorizaţiilor, avizelor, acordurilor, faza PT, asistenţă tehnica din partea proiectantului pe durata execuţiei lucrărilor pentru proiectul „Modernizarea comunei Meseşenii de Jos prin îmbunătăţirea infrastructurii de bază, crearea şi dezvoltarea serviciilor socio-culturale”. Acest proiect a costat 319,975 RON.

Potrivit site-ului firmei, Lola a prins cel puţin 10 contracte cu diferite administraţii pentru proiectare sau execuţie de diferite lucrări de infrastructură.

Implicați în dosarul lui Uioreanu

Bota cât şi Lola au fost prinşi şi în iureşul dosarului Uioreanu care arată cât de coruptă este reţeaua de persoane care administrează Clujul.

„Din datele cauzei rezultă că, suspectul Uioreanu Horea Dorin a realizat înţelegeri cu Bota Iosif Liviu (director general la RADPP Cluj, demisionat în luna aprilie 2014), Iuga Gavrilă, director tehnic la RADPP Cluj, Raţiu Mariana- director executiv la Direcţia de Dezvoltare şi Investiţii din CJ Cluj şi suspectul Abrudean Mircea, preşedintele CJ Cluj trasând sarcini cu privire la stabilirea drumurilor ce urmează să fie incluse în proiect, funcţie de interesele personale sau de grup ale celor angrenaţi în realizarea acestuia. Urmare celor discutate, s-a stabilit că vor face obiectul proiectului următoarele drumuri: DJ 103G Aiton – Gheorgheni;  DJ 161 Gădălin- Bonţida, DJ 109V  Cluj – Pădureni – Satu Lung – Giula; DJ 109 S Giula- Borşa; DJ 109 D Sic- Coasta – Viştea- Gădălin; DJ 107R Filea de Jos- Sacel; DJ 105L Floreşti-Mănăştirea Tauti la care proiectarea, consultanţa şi execuţia lucrărilor urma să se realizeze cu implicarea societăţilor Siab Development SRL, Napotech SRL aparţinând lui Abrudean Mircea şi Eurodrum Com SRL aparţinând lui Lola Liviu Laurenţiu, societate la care Bota Iosif Liviu are calitatea de angajat. Pentru obţinerea unor sume cât mai mari în cadrul etapei de proiectare şi întocmire a studiilor de fezabilitate, la înţelegere cu Uioreanu Horea Dorin, s-a decis ca realizarea studiilor şi a proiectelor tehnice să fie contractate separat, astfel că, dacă iniţial costurile pentru aceste lucrări erau estimate la 105.000 euro, după divizare, când au decis încheierea separată de contracte, suma ce urma a fi încasată a crescut la 240.000 euro pentru aceeaşi activitate realizată, ceea ce însemna că suma ce urma a fi remisă preşedintelui CJ Cluj Uioreanu Horea pentru alocarea preferenţială şi în aceste condiţii a contractelor se ridica la 24.000 de euro, reprezentând procentul de 10% anterior negociat cu Abrudean Mircea”, arată cei de la DNA. (Sursa foto monitoruldecluj.ro)

Citeste si Primăria a dat interdicție pe terenul unor afaceriști clujeni

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here