Amenzile aplicate de către Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) nu vor mai putea fi plătite la jumătate, arată noile măsuri publicate de Guvern.

Dacă până acum, amenzile contravenționale aplicate de ANAF puteau fi achitate la jumătate în termen de 15 zile, anumiți contribuabili nu mai au posibilitatea să facă acest lucru. Prin proiectul de lege publicat de Guvern, ce cuprinde măsurile fiscale, se elimină aceasta facilitate.

Amenzile ANAF nu vor mai putea fi plătite la 50% în 15 zile.

”Art.LXIII – Prin derogare de la prevederile art.16 alin.(1) și art.28 alin.(1) din Ordonanța Guvernului nr. 2/2001, aprobată cu modificări și completări prin Legea nr.180/2002, cu modificările și completările ulterioare și ale art.22, alin.(2) din Legea nr.203/2018 privind măsuri de eficientizare a achitării amenzilor contravenționale, cu modificările și completările ulterioare, contravenienții sancționați în baza prevederilor prezentei legi, a Legii contabilității nr.82/1991, republicată, cu modificările și completările ulterioare, a Legii nr.70/2015 pentru întărirea disciplinei financiare privind operațiunile de încasări şi plăți în numerar și pentru modificarea şi completarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 193/2002 privind introducerea sistemelor moderne de plată, cu modificările și completările ulterioare, a Ordonanței de urgență a Guvernului nr.28/1999 privind obligația operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale, republicată, cu modificările și completările ulterioare, a Legii nr.207/2015 privind Codul de procedură fiscală, cu modificările și completările ulterioare, a Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificările și completările ulterioare și a Ordonanței de urgență a Guvernului nr.41/2022 pentru instituirea Sistemului național privind monitorizarea transporturilor rutiere de bunuri cu risc fiscal ridicat RO e-Transport şi de abrogare a art. XXVIII din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 130/2021 privind unele măsuri fiscal-bugetare, prorogarea unor termene, precum şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative, cu modificările și completările ulterioare, nu beneficiază de posibilitatea achitării, în termen de 15 zile de la data înmânării sau comunicării procesului-verbal, a jumătate din minimul amenzii prevăzute de actul normativ”, se arată în document, conform antena3.ro

Citește și: Biroul procurorilor europeni din Cluj-Napoca anchetează universitatea din Sibiu

1 COMENTARIU

  1. Nu mai au bani pentru furt si pensii speciale !Anaf-ul este si a fost varful de lance a mafiei fsn(psd pnl-pdl udmr minoritari)in eliminarea concurentei pentru firmele mafiei .Câte firme corecte si destine a distrus mafia anaf ?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.