Lucian Bode, secretarul general al PNL, a transmis un mesaj prin care a subliniat faptul că discuțiile și mesajele transmise public în mod categoric nu sunt benefice nici pentru actorii implicați, nici pentru PNL.

În cazul scandalului dintre Rareș Bogdan și Bogdan Aurescu, astfel de probleme ar trebui să fie discutate în cadrul structurilor statutare ale partidului, iar acest lucru va fi întreprins. Bode a menționat că nu ați văzut niciodată liderii PNL criticând public anumite probleme legate de demnitarii susținuți de partid, așa cum s-a întâmplat în acest caz. El a asigurat că astfel de discuții au avut loc în cadrul Biroului Executiv și al Biroului Politic Național.

„În ședința BPN, care va avea loc în două săptămâni, vom avea aceste discuții clarificatoare, la solicitarea multor președinți de filială care ne-au contactat și ne-au întrebat de unde această discuție în spațiul public, când ea putea să aibă loc foarte bine într-un cadru statutar. E vorba de o problemă internă a PNL care nu o poate rezolva în spațiul public, ci doar în structurile sale statutare”, a concluzionat Bode.

Prim-vicepreședintele PNL, Rareș Bogdan, a afirmat că l-ar remania pe Bogdan Aurescu de la Externe, dacă ar fi șeful acestuia, într-un interviu pentru Prima News, în care a mai punctat că ar da afară alți „câțiva miniștri”, printre care și Petre Daea (Agricultură), pe care îl consideră mai bun pentru a conduce un „târg”. În ceea ce îl privește pe Aurescu, printre motivele invocate de Rareș Bogdan a fost faptul că ministrul nu ar fi suficient de activ diplomatic, pentru a urmări interesele României pe dosarele importante. De asemenea, inclusiv gestionarea dosarului Schengen a fost una greșită, potrivit liderului europutaților români. Nu în ultimul rând, Rareș Bogdan, care este și vicepreședinte PNL, a punctat că nu neapărat partidul l-a pus ministru pe Aurescu, ci „statul”, fără a detalia ce înseamnă acest lucru.

Replica lui Bogdan Aurescu a fost una dură, fiind invocat comportamentul din trecut al eurodeputatului. „Nu mă interesează părerile lui Rareș Bogdan. Vă aduc aminte cum, în plin război al Rusiei contra Ucrainei, cerea să blocăm la graniță cerealele ucrainene. Practic, astfel de atacuri de la asemenea personaje sunt de fapt o confirmare că fac bine ce fac. E exact ca atunci când sunt atacat de Sputnik. Probabil are destul de multe neîmpliniri și frustrări personale”, a fost precizarea demnitarului pentru „Adevărul”.

Citește și: Inspectoratul Școlar Județean Cluj a decontat zeci de mii de euro pentru deplasările în țară a inspectorilor și cadrelor didactice

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.