Lucian Bode
ANDREEA ALEXANDRU / MEDIAFAX FOTO

Încă un ministru din Guvernul Ciucă a ajuns pe mâna Emiliei Șercan, în ceea ce privește lucrarea de doctorat. Lucian Bode, ministru de Interne, ar fi plagiat 18,5% din teza sa, nu 2,9% cum a spus UBB din Cluj-Napoca.

Demnitarul a declarat că se află la Berlin și își focalizează toată atenția asupra intrării României în Schengen.
„După cum știți, mă aflu astăzi la Berlin pentru noi discuții pe tema aderării României la Schengen. Și am datoria de a-mi concentra atenția pe acest aspect. Pe tema despre care vorbiți m-am pronunțat deja (inclusiv cu argumentație de ordin tehnic) și mi-am expus punctul de vedere, în special ulterior unor decizii clare, emise de instituții abilitate.

Nu vreau să mă pronunț pe analizele unor persoane private, fără rol de instanță în acest caz. Am văzut mai multe astfel de reacții publice, emise în momente precum acesta, dar nu doresc să le comentez. Pentru analizele valide, există legi, există instituții abilitate, care trebuie să își facă treaba (desigur, întotdeauna cu respectarea legii).

După orice nouă analiză sau verdict emis în cadru instituțional – și mai ales legal – desigur că voi veni cu un punct de vedere”, a declarat Lucian Bode pentru G4media.ro.

Teza de doctorat a ministrului de Interne, Lucian Bode, va fi analizată din nou de Comisia de etică a Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca.

Anunțul vine după ce Emilia Șercan a publicat, joi, o analiză în care scrie că demnitarul a plagiat cel puțin 18,5% din teză, nu doar 2,95%, atât cât a apreciat, la prima analiză, comisia de etică a universității clujene, scrie monitorulcj.ro.

Citește și: UBB va reanaliza teza de doctorat a ministrului Lucian Bode

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.