Consiliul Județean Cluj a demarat lucrări de consolidare pe drumul județean 109B Fundătura, începând de la kilometrul 2+900.

Citește ZIUA DE CLUJ pe Poza noua 31.03.2021
„Siguranța circulației reprezintă prioritatea noastră absolută în materie de drumuri județene, motiv pentru care am și demarat aceste lucrări complexe. Marele avantaj este că pentru realizarea acestora avem la dispoziție și fonduri europene”, a transmis liderul CJ Cluj, Alin Tișe.

Necesitatea derulării acestora a fost determinată de alunecarea sistemului rutier constatată cu ocazia execuției intervențiilor din cadrul proiectului ,,Modernizarea și reabilitarea Traseului județean format din sectoare de drum ale DJ 109B și DJ 109D, parte a traseului Regional Transilvania de Nord” finanțat din fonduri europene.

După efectuarea expertizei tehnice și a proiectului tehnic de consolidare a zonei afectate, lucrările au demarat cu realizarea de săpături și de piloți legați prin radiere de beton.

Operațiunile se vor finaliza cu refacerea sistemului rutier, respectiv cu așternerea stratului de balast, a stratului de piatră spartă și a celor două straturi de asfalt, binder și strat de uzură.

Valoarea lucrărilor depășește suma de 4 milioane de lei, finanțarea fiind asigurată atât din fonduri europene cât și de la bugetul județului, scrie Zcj.ro.

Citește și: Noi achiziții pentru Spitalul Clinic Județean de Urgență Cluj-Napoca

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.