Potrivit unui anunț făcut aseară de premierul Ludovic Orban, după data de 15 mai barurile și restaurantele vor rămâne închise. De asemenea, deplasarea în afara localităţii va fi permisă după 15 mai pentru anumite motive, cum ar fi în interes de serviciu, la rude sau pentru munci agricole.

„Vom deschide comerţul cu excepţia mall-urilor. E important că se deschide comerţul. Va fi un stimulent pentru reluarea producţiei. Şi hotelurile vor fi deschise. Restricţii vor fi la restaurate, cafenele, baruri. Din evaluarea noastră, restaurantele sunt considerate printre cele mai mari riscuri epidemilogice. Deschiderea frizeriilor, a cabinetelor stomatologice, şi acestea sunt activităţi care vor permite revenirea la normalitate, din punct de vedere economic”, a spus Orban.

El a precizat că deşi psihologic oamenii ar avea nevoie să socializeze în restaurante sau cafenele, acest lucru nu este posibil. Şeful Guvernului a spus însă că nu exclude varianta deschiderii cafenelelor şi restaurantelor în spaţii deschise.

„Nu excludem ca cele în spaţii deschise, în anumite condiţii, să le deschidem la 1 iunie, la 15 iunie. Începe sezonul de vară cam în jurul datei de 15 iunie sau 1 iulie. Deci nu exludem varianta asta. E adevărat, riscul epidemiologic în spaţii deschise pentru restaurante, cafenele, este mai mic, dar trebuie să luăm măsurile specifice pentru a reduce riscul de răspândire a virusului”, a spus Orban.

Potrivit acestuia, deplasările în afara localităţii vor fi permise numai pentru anumite motive.

„Deplasarea în afara localităţii va fi permisă pentru anumite categorii de motive, pe care le considerăm întemeiate: deplasări de serviciu, la rude, la activităţile agricole. Dacă dăm drumul la alpinism, înseamnă că se pot duce la munte, adică va exista o anumită relaxare şi în ceea ce priveşte deplasarea în afara localităţilor”, a mai declarat premierul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here