Premierul landului federal german Renania de Nord-Westfalia a declarat că românii, alături de bulgari, ar fi o sursă a focarului de coronavirus identificat la abatorul din Rheda-Wiedenbruck, iar Ministerul Afacerilor Externe a reacționat.

Într-un comunicat de presă, MAE informează că „referirile făcute în acest context ar putea aduce un prejudiciu de imagine lucrătorilor români din Germania”.

Totodată, MAE a precizat că „a fost contactată Ambasada Germaniei la București pentru a semnala modul în care au fost percepute aceste declarații neclare”.

În plus, Ambasada României la Berlin a adresat o scrisoare oficială premierului landului Renania de Nord-Vestfalia, Armin Laschet, prin care a fost solicitată clarificarea declarațiilor sale.

La final, MAE scrie că „Ralph Brinkhaus, deputat din landul Renania de Nord-Vestfalia, a contactat Ambasada României la Berlin pentru a transmite că muncitorii români nu sunt considerați în vreun fel responsabili pentru izbucnirea focarului de coronavirus”.

Totul a plecat de la afirmațiile premierului landului Renania de Nord-Westfalia, Armin Laschet, care a susținut că muncitorii români și bulgari ar fi adus coronavirusul, care apoi s-a răspândit din cauza condițiilor în care sunt cazați și în care muncesc.

Cel puţin 400 de muncitori din această regiune au fost depistaţi pozitiv cu noul coronavirus. Producţia a încetat, districtul Gütersloh a închis şcolile, iar 7.000 de oameni sunt în carantină.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here