Senatorul PNL, Marius Nicoară, şef al Comisiei pentru Drepturile Omului, a declarat că este posibil ca Parlamentul să fie interesat să sesizeze CCR cu privire la protocolul SRI-Parchetul General din anul 2009, desecretizat.

„Intră direct la noi. Intră în şedinţa biroului permanent al Senatului şi apoi se repartizează. Eu ca senator şi preşedinte de Comisie spun că aştept să văd exact punctele pe care le sesizaţi. Din ce au fost până acum dezbateri în spaţiul public, cred că este o chestiune ce s-a întâmplat destul de gravă şi în mod cert noi vom cere puncte de vedere şi acelor care sunt vizaţi (SRI şi Parchetul General – n.r.), că aşa e firesc. Apoi, facem o şedinţă şi analizăm toate punctele de vedere transmise, după care în mod cert vom lua o decizie care va fi supusă la vot”, a afirmat, Nicoară, pentru MEDIAFAX.

Întrebat dacă e indicată sau oportună o sesizare a Curţii Constituţionale pe acest protocol, Nicoară a răspuns: „Da, este foarte posibil să fim interesaţi să sesizăm CCR. Cred că un punct de vedere al CCR pe un subiect atât de sensibil ar fi extrem de clarificator şi de pertinent, spun eu”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here