Percheziții domiciliare în Turda și alte localități din țară, în baza unui ordin european de anchetă privind traficul de persoane. Ofereau joburi „de vis” în Belgia, fără contracte legale.

Joi, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Maramureș, împreună cu procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Maramureș, au pus în aplicare 9 mandate de percheziție domiciliară, în localitățile Turda, Vișeu de Sus și Borșa, într-o cauză vizând săvârșirea infracțiunii de trafic de persoane, cercetări efectuate în baza unui ordin european de anchetă.

„În cauză s-a reținut că, mai multe societăți comerciale, specializate în plasarea forței de muncă, au recrutat cetățeni, din spațiul european, pe care i-au transportat pe teritoriul Belgiei, pentru a desfășura activități lucrative, în acest mod eludând cotizațiile sociale obligatorii, adesea fără contract și fără a fi supuși securității sociale în țara de origine”, informează Poliția Română.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul polițiștilor Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Cluj-Napoca. La activități au participat și trei polițiști din cadrul Poliția Judiciare Federale din Bruxelles.

Pe întreg parcursul procesului penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum și prezumția de nevinovăție, mai arată sursa citată.

Citește și: DNA folosită ca vârf de lance în scandalul de la Prefectura Cluj

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.