Mai mulţi medici de la Institutul de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” din Bucureşti sunt acuzaţi de procurori că primeau bani şi bunuri la pacienţii care suferiseră intervenţii chirurgicale, anchetatorii descoperind că medicii nu-şi puteau justifica averile cu veniturile obţinute.

Miercuri dimineaţa, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti împreună cu poliţişti din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie au efectuat patru percheziţii, dintre care două la sediul Institutului de Pneumoftiziologie „Marius Nasta”, în cadrul a două dosare penale, în care se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracţiunilor de luare de mită şi dare de mită.

„În cele două cauze s-a reţinut că, pe parcursul anilor 2022 – 2023, mai mulţi medici din cadrul Institutului de Pneumoftiziologie ‘Marius Nasta’ au primit, în mod repetat, diferite sume de bani şi bunuri de la diferiţi pacienţi ai acestui spital, în legătură cu exercitarea atribuţiilor de serviciu (efectuarea controalelor pre şi postoperatorii şi realizarea intervenţiilor chirugicale). În cele două cauze au fost efectuate investigaţii financiare, rezultând diferenţe semnificative dintre veniturile licite şi averea unora dintre medicii vizaţi de cercetări, urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun”, spun procurorii.

La sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti şi la sediile din 12 judeţe ale Direcţiei Generale Anticorupţie sunt conduse, în vederea audierii, 31 de persoane despre care există suspiciunea că sunt implicate în acest caz.

Sursa: AGERPRES

Citește și: Biroul procurorilor europeni din Cluj-Napoca anchetează universitatea din Sibiu

2 COMENTARII

  1. Fii atent caz real in cluj de la o clinica particulara, ca sa vezi cat is de dereglati unii medici la mansarda, ei nu mai realizeaza cand opereaza la stat sau la particular. Dupa operatie a 2 zi la vizita, doctoru, batran ce i drept vine la vizita. Sta el ce sta pe langa patu pacientului, ii da de lucru la asistenta sa plece din camera,, si asteapta plicu. Vazand ca bolnavu nu i da nimic, incepe fitele si crizele, i si da importanta, acuza din senin bolnavu si pleaca. La asta saracu din pat, operat, nici prin gand nu ia trecut ca mai traba sa i dea ceva la medic, dupa ce o platit tot cat i sa cerut. Si asa fara o justificare clara prin hartii. Cat o mai avut de aface cu doctoru vre o 2 luni dupa operatie, a vorbit cu el ca si cu un boschetar pe care parca la tratat obligat-gratis.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.