Vlad Voiculescu minte cu nerușinare. Cea mai recentă minciună este declarația sa din zilele anterioare, în care evidențiază că nimeni din echipa lui nu a mai avut de-a face cu ministerul Sănătății.

Ignorăm faptul că Vlad Voiculescu a mai fost el însuși ministrul Sănătății, a scris jurnalistul Alexandru Căutiș pe facebook, potrivit FLUX24.

„Cine credeți că este șeful Corpului de Control al lui Voiculescu? Un individ care a fost adus ca șef al Corpului de Control de Nicolae Bănicioiu (Peee-seeee- deee, cum spune Iohannis): Constantin Dina. Acesta a fost tartorele Corpului de Control și sub ministeriatul lui Vlad Voiculescu, și al Sorinei Pintea, și al lui Costache, și al lui Tătaru.Vă întrebați de ce în mod constant avem catastrofe în Sănătate? Vă întrebați de ce nu se schimbă „sistemul”? Păi cum să se schimbe dacă este neschimbat cel care avizează controalele în Sănătate?! Pe vremea lui Dina a avut loc tragedia de la Colectiv, pe vremea lui Dina a avut loc afacerea Hexipharma, pe vremea lui Dina a avut loc infectarea medicilor la spitalul din Suceava pe fondul șpăgilor încasate de manager, pe vremea lui Dina a avut loc incendiul de la spitalul din Piatra Neamț, pe vremea lui Dina a avut loc incendiul de la spitalul Gătaia, pe vremea lui Dina a avut loc incendiul de la spitalul Matei Balș.

La recomandarea lui Constantin Dina președintele Iohannis a decorat Spitalul din Suceava, ca mai apoi să fie nevoit să retragă acea decorație. A se remarca faptul că retragerea unei distincții prezidențiale la aproximativ un an de la acordare este un gest unicat după 1989! Corpul de Control al Ministerului Sănătății, sub conducerea lui Dina, ar trebui să se numească Corpul Constatator al Ministerului Sănătății, un departament cu rol în numărarea morților, nicidecum în prevenția unui dezastru.Constantin Dina vine de la DSP Constanța și are și o semi-carieră în mediul universitar constănțean, despre care vă voi povesti cu altă ocazie. Să vedem ce a lăsat în urmă domnul controlor-șăf la DSP Constanța: o debandadă evidentă! În locul lui, la DSP Constanța, Dina a pus-o pe Cristina Schipor, o habarnistă în domeniul medical. Schipor a fost operator pe calculator și a absolvit o facultate de finanțe la universitatea privată Athenaeum. Deci nu are studii de top, nici măcar o spoială de studii în domeniul medical.

Ca urmare a acestei incompetente DSP Constanța nu a raportat cum trebuie cazurile de covid, înregistrându-se în toamnă un salt fulgerător de îmbolnăviri, care a dus la carantinarea mai multor localități, inclusiv a Constanței. Recenta campanie de vaccinare a fost defectuos organizată de economista Schipor, vârstnici din mai multe localități fiind aduși la Mangalia de la zeci de kilometri, fiinbd ținuți cu orele în stradă, în frig, pentru ca pe seară să li se spună că nu mai sunt vaccinuri. Corpul „Constatator” al Ministerului Sănătății, condus de Dina, nu a constatat că Schipor este incapabilă să conducă DSP Constanța, în ciuda evidențelor…Colectiv, Hexipharma, Suceava, Piatra-Neamț, Gătaia, Balș sunt puncte din CV-ul nevăzut al lui Constantin Dina. Dar omul lasă să se înțeleagă în discuțiile cu colegii că are o susținere invizibilă de la SRI.

Nici asta nu apare la CV. Atitudinea lui Dina lasă să se creadă că e „omul serviciilor”. Constantin Dina este genul de director care vine la Minister de la ora 6.30, mereu înaintea ministrului, de zici că are de verificat microfoanele. Apoi, îl lingușește pe ministru, nu o dată, constant. Pentru ca la ceva timp să-i facă vânt ministrului, fie cu o plângere la DNA sau DIICOT, fie printr-o campanie de presă. Nici la DNA sau DIICOT, nici în presă nu apare Dina, ci un colaborator al său. (vă dau nume cu altă ocazie). Pe ministrul Costache Dina l-a periat până la nivelul servilismului grețos, pentru ca apoi să-l ponegrească (nu asumat) pe unde apuca. În ultima zi de mandat a lui Costache, nemaiavând motive de drăgălășenii de tip Iuda, Dina nici măcar nu l-a mai salutat pe fostul lui șef. Cât despre Vlad Voiculescu, ministrul de azi, Dina i-a copt o plângere la DIICOT pentru manevrare improprie de documente clasificate, plângere care a fost clasată.Constantin Dina a fost desemnat în 2018 ca manager în cadrul Ministerului Sănătății pentru “Armonizarea cadrului legislativ pentru implementarea reformelor în sănătate”. Proiectul a costat 2.850.590 lei ! Cu alte cuvinte, domnul controlor șef al Ministerului Sănătății a supervizat și pachetul de legi pentru modernizarea sistemului de sănătate din România. Reforma de vede din 2018 până azi. Dar mai e ceva: Nu trebuie să fii specialist ca să îți dai seama că Dina era în incompatibilitate. Adică el concepea legea după care să facă ulterior controalele.Mai jos actul numirii lui din 2018.Dacă Dina este bun la ceva este bun să facă rapoarte de control la comandă unor manageri, în funcție de partidul din care e șeful lui. Se dovedesc a fi la comandă când sunt anulate în instanță. Voi veni cu exemple de astfel de rapoarte la comandă. Fac un apel public către SRI să se dezică de acest individ care terfelește numele instituției românești ce are în sarcină siguranța națională din punctul de vedere al sănătății. Poate doar invocă numele SRI. Dar dacă nu doar îl invocă înseamnă că acest serviciu de informații capital a ajuns să gireze crimele din spitalele românești.

Alexandru Căutiș (Va urma)

P.S.Același Constantin Dina este membru al ANMSC, adică Autoritatea Națională de Management al Calității în Sănătate. Dintr-o descriere a ANMSC aflăm că aceasta este “MEDICUL sistemului sanitar. Consultă unitățile sanitare, adică le EVALUEAZĂ, stabilește diagnosticul, ACREDITEAZĂ și ”face recomandări terapeutice centrate pe pacient”, pentru fiecare unitate sanitară. Mai mult decât atât, monitorizează evoluția și intervine cu corecții pentru îmbunătățirea calității serviciilor medicale și siguranței pacientului.”Spitalul din Suceava a fost avizat de ANMSC…”

Citește și Vlad Voiculescu are studii, dar nu prea. Băiat școlit la Viena fără diplomă de licență

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here