Ministrul Apărării Naționale, Mihai Fifor, a scris marți pe Facebook că democrația înseamnă respectarea voinței cetățenilor exprimată prin vot și s-a întrebat dacă alegătorii coaliției de guvernare își doresc anularea votului lor sau căderea Guvernului.

„Am înțeles că în spatele protestatarilor din Piața Victoriei, cărora le respect dreptul de a protesta pașnic, ar fi milioane de români nemulțumiți de activitatea guvernamentală. Alte milioane decât cele multe care au votat legitim Programul de guvernare PSD-ALDE în decembrie 2016, bănuiesc. Dar, oare, pe aceste milioane de români, votanți ai majorității parlamentare PSD-ALDE, i-a întrebat cineva ce vor? Dacă vor că votul lor, exprimat democratic, să fie anulat doar pentru că așa consideră necesar cei prezenți în Piață Victoriei, cărora, repet și subliniez, le respect dreptul la opinie și dreptul a protesta pașnic? Pe milioanele de români mulțumiți de măsurile luate de Guvern în luni de zile de guvernare sub asediu, i-a întrebat cineva? Sau aceste milioane de cetățeni nu contează, dacă nu interpretează pe voci refrenul consacrat (știm cu toții care…) Dar dacă ei nu vor căderea guvernului?”, a scris ministrul apărării, Mihai Fifor, marți pe Facebook.

Ministrul a precizat că PSD și ALDE guvernează conform mandatului încredințat de Parlament.

Înțeleg că se cere respectarea statului de drept. Perfect. Prin urmare, și a democrației și a instituțiilor statului. În acest caz, nu pot decât să reamintesc tuturor că democrație înseamnă alegeri libere, înseamnă vot și, mai ales, înseamnă respectarea voinței cetățenilor exprimată prin vot. Asta ne spun Constituția și celelalte legi ale statului european România. Prin urmare, guvernăm, conform mandatului încredințat de Parlamentul României. Guvernăm pentru punerea în aplicare a Programului de guvernare, așa cum ne-au mandatat milioane de votanți. Guvernăm în spiritul respectării tuturor angajamentelor pe care România și le-a asumat că țara membră a Uniunii Europene și a NATO. Și, mai ales, guvernăm respectând Constituția României, legea fundamentală, care, ne place sau nu, este piatra de temelie a democrației”, a conchis Fifor.

6 COMENTARII

 1. Majoritatea la vot e una, iar un guvern de teleormăneni care nu-s in stare sa nu se facă de râs e alta. Poate ii traduceți voi d-lui Fifor , că el inca nu s-o prins!

 2. Am pierdut, băi. Ne-am pierdut. Neam pierdut.

  Ne-a luat focul. Pe toți. Fără timp, fără răbdare, fără chef de a ne asculta decât pe noi… urlăm unii la alții.

  Ne-am prostit în a urla cu urechile închise.

  Neam prostit de dezinformări și povești care-au transformat părinți și copii în inamici.

  Ne-a luat focul și-am uitat de noi.

  De cine suntem.

  De cum obișnuiam să ne raportăm unii la ceilalți.

  Acum 30 de ani am fost noi contra lor. Mi-aduc aminte cum m-a luat mama de mână și ne-am dus să apărăm Budimexul. De ei.

  După 30 de ani suntem noi… contra noastră. Și ei stau și se uită, numără bani și-și râd în barbă.

  Ne-am prostit în a urla cu ochii închiși. Că nu vedem nimic… nu e panică, s-a mai văzut. Groaza mă ia atunci când văd că nu vrem să vedem nimic. Nimic.

  Neam prostit de invidii imbecile, de așteptări înșelate și minciuni grosolane.
  https://www.cabral.ro/de-sufletel/scrieri-degeaba/ne-am-prostit-neam-prostit
  Acum 30 de ani îndrăzneam să sperăm.

  După 30 de ani… sperăm să îndrăznim.

  Mamă contra copil, bunic contra nepot.

  Am pierdut, băi. Ne-am pierdut. Neam pierdut.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here