Zeci de angajați ai Complexului Energetic Oltenia au murit numai în ultimul an, din cauza unor boli care ar avea legătură cu locul de muncă. Sindicalistul Manu Tomescu susține că 33 de persoane și-au pierdut viața până la acest moment.

Decesele din Complexul Energetic Oltenia au fost aduse în discuție marți, când în parlament a fost citită moțiunea simplă depusă de USR împotriva ministrului Energiei, Virgil Popescu.

Ministrul a reacționat la acuzații afirmând că la CE Oltenia au fost zero accidente de muncă, în acest an, dar n-a făcut nicio referire la bolile profesionale ale angajaților.  

Liderii protestatarilor din Piața Prefecturii din Târgu-Jiu sunt cei care anunță decesele premature din cadrul Complexului Energetic Oltenia. Ultimul s-a produs zilele trecute, este vorba despre un angajat de 55 de ani al Termocentralei Rovinari. A fost cel de-al 33-lea deces de la începutul anului.

Manu Tomescu, vicepreședintele Sindicatului Energia Rovinari, spune că oricât ar încerca ministrul să minimalizeze situația din CEO, minerii și energeticienii știu ce se întâmplă.  

Liderul sindical Vasile Tivig consideră că ministrul Energiei trăiește pe altă lume, din moment ce neagă decesele de la Complexul Energetic Oltenia.

Citește și: Vladimir Mătușan l-a pus la colț pe Emil Boc în ședința Consiliului Local

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.