Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, se întoarce de urgenţă în ţară, din Japonia, după ce prim-ministrul Viorica Dăncilă i-a cerut să revină în România în contextul scandalului declanşat de fiul fostului şef al CJ Prahova prin prezentarea unor presupuse convorbiri între el şi fostul procuror DNA Mircea Negulescu.

Ministrul Justiţiei a transmis, pentru Mediafax, că joi va participa la şedinţa de Guvern, urmând să-şi scurteze vizita în Japonia, unde ar fi trebuit să stea până la sfârşitul săptămânii pentru mai multe întrevederi.

„Joi voi participa la şedinţa de Guvern“, a transmis, pentru agenţia de presă Mediafax, ministrul Justiţiei.

Conferinţa de la Tokyo este programată să se încheie pe 17 februarie.

Totodată, Tudorel Toader a precizat că nu există la Ministerul Justiţiei nicio invitaţie primită de la Palatul Cotroceni, în contextul în care în spaţiul public au apărut informaţii potrivit cărora preşedintele Klaus Iohannis ar fi dorit o întrevedere cu ministrul

Precizările vin după ce premierul Viorica Dăncilă a declarat luni că îl va chema de urgenţă în ţară pe Tudorel Toader pentru a rezolva scandalul din jurul DNA.

„Îl voi chema cât de repede posibil să vină în România. Având în vedere ultimele informaţii din spaţiul public, mi se pare normal ca ministrul Justiţiei să fie în ţară. Este îngrijorător pentru fiecare român şi eu, în calitate de prim ministru, văzând că în discuţiile de aseară se cerea fabricarea probelor chiar pentru prim ministru, nu sunt într-o situaţie confortabilă, dar şi pentru un român care trebuie să vadă în justiţie dreptatea. Nu trebuie să vedem că întreaga justiţie ar face lucruri urâte sau că nu ar judeca lucrurile drept”, a declarat Viorica Dăncilă luni.

Codrin Ştefănescu, secretarul general adjunct al PSD, a afirmat la postul Antena 3, că ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, are două variante la întoarcerea din Japonia, ori „ia nişte măsuri foarte radicale, legale şi concrete sau îşi pune mandatul pe masă”.

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a declarat, luni, la Antena 3, referindu-se la acuzaţiile vizând DNA, că nu sesizează Inspecţia Judiciară pentru că ar însemna o întârziere, spunând că are ca variante să prezinte oricând raportul privind DNA sau să prezinte în Parlament raportul privind Ministerul Public, conform legii. El a precizat că raportul va conţine o măsură, fără a spune care va fi aceasta.

 

 

 

1 COMENTARIU

  1. Asteptări sunt. Presiuni nu sunt. Dar nici viteze nu sunt. Sesizare nu e. Iveala e a zorilor coastelor insulelor. Lucrurile stau pe loc. PAS CU PAS se STA PE LOC ! „Este bine ca oamenii să cunoască adevarata faţă a modului în care uneori se face activitatea de urmărire penală”. Oamenii cunosc „uneori”, si raportul. Cu cea mai completă şi rapidă variantă. „Va conţine o măsură”. Una neclara. Confuza sanctiune cu avertisment. Prezentata din perspectiva lucrurilor schimbate partial. A rezultatului judecatilor partiale. Formula marelui schior cu presiunea partiala e distanta pe timp negativ, e cu minus. Date eronate produc rezultate gresite. Primeaza avantajele jgeabului perpendicular pe buzunar. Pe punga de cumparaturi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here