Candidatul PDL pentru funcţia de primar al municipiului Cluj-Napoca desfăşoară una dintre cele mai consistente campanii electorale comparativ cu ceilalţi candidaţi. Sorin Apostu a amplasat în centrul oraşului o hartă de mari dimensiuni ce ilustrează cele 12 proiecte pe care primarul interimar internţionează să le pună în practică dacă va fi ales primar al Clujului. Aqua parc, Centrul Cultural Transilvania, stadion, pistă pentru biciclişti, amenajarea albiei pe râul Someş sunt doar câteva din principalele priorităţi ale candidatului PDL.

„Omul lui Boc”

Candidatul PDL Cluj pentru funcţia de primar al municipiului Cluj-Napoca, Sorin Apostu, şi-a construit propria „hartă” cu principalele proiecte pe care are de gând să le şi îndeplinească în cazul în care el va fi viitorul primar al urbei de pe Someş.  În pofida zvonurilor apărute, conform cărora sloganul lui Apostu ar fi împrumutat de la fostul preşedinte al României, Ion Iliescu, Sorin Apostu speră ca va avea noroc la alegerile din 15 februarie. Sub sloganul „Am pornit împreună, continuăm împreună”, întreaga campanie a democrat-liberalului este axată pe imaginea de succesor al lui Emil Boc, Apostul însuşi recunoscând că este mândru că face parte din echipa construită de Boc. „Am muncit împreună în acest an pentru a face ceea ce trebuie pentru Cluj şi pentru a da municipiului ceea ce merită”, spune primarul interimar. Pentru toate obiectivele propuse, Apostu beneficiază de susţinerea, atât morală, cât şi financiară a premierului Emil Boc.

12 mii de locuinţe noi

Primul punct de pe harta candidatului PDL este legat de locuinţele pentru tineri. Unul dintre cele mai ambiţioase proiecte prezentate în acest sens este cel al cartierului Lomb ce va avea 6.000 de locuinţe. Pe lângă locuinţe, cartierul va beneficia de spaţii comerciale, turistice şi de spaţii destinate sectorului de afaceri. Cartierul Lomb se va întinde pe o suprafaţă de 260 de hecare. Proiectul este deja în curs de execuţie, iar Apostu promite să îl ducă la bun sfârşit. Municipalitatea va avea la finalizarea acestui proiect 88 de hectare de teren viabilizat, cu utilităţi, teren ce va fi acordat tinerilor pentru construcţia de locuinţe. Un alt cartier este cel demarat deja în parteneriat cu Primăria municipiului Cluj-Napoca în zona Bulevardul Muncii. Cartierul Tineretului va avea 6.200 de locuinţe, investiţia urmând să ajungă la aproximativ 500 de milioane de euro. În acest cartier municipalitatea beneficiază de 384 de locuinţe ce urmează să fie distribuite fie ca locuinţe sociale, fie ca locuinţe pentru tineri.

Străzi, alei şi semafoare

Pentru perioada 2009-2010, Apostu promite modernizarea şi extinderea iluminatului public şi asfaltarea aleilor şi trotuarelor dintre blocuri. În 2008 pe vremea când Sorin Apostu a fost director tehnic, iar apoi viceprimar, s-a finalizat reabilitarea a 64 de străzi din programul celor „288 de străzi”, alte 49 de artere din programul „100 străzi”, s-au turnat 45 de covoare asfaltice noi, s-au reabilitat 70 de alei şi trotuare, iar alte 40 de străzi au fost reparate. Un alt proiect pe care primarul interimar are de gând să îl continue dacă va fi ales primar se referă la semaforizarea interescţiilor şi extinderea sistemului de semaforizare. În plus, tot în acest sens, Apostu promite ca în acest an să finalizeze programul „unda verde”.

Un Cluj modern până în 2011

Pe „harta” lui Apostu sunt desenate şi o serie de proiecte ce ţin de modernizarea municipiului. Piste noi pentru biciclişti, Centrul Cultural Transilvania, modernizarea Băilor Someşeni şi realizarea de noi parkinguri sunt doar câteva dintre aceste proiecte. Pentru biciclişti Sorin Apostu are în plan realizarea de noi piste în cartierele Mănăştur, Grigorescu, Gheorgheni, dar şi în Centru, până la finele anului viitor.  În ceea ce priveşte reabilitarea Băilor Someşeni, lucrările vor demara în această prmăvară şi, conform promisiunilor candidatului democrat-liberal, vor fi finalizate în cel mult doi ani. Investiţia pentru acest obiectiv este estimată la 90 de milioane de euro. Proiectul de amenajare a albiei râului Someş este de mult în vizorul autorităţilor locale, iar Apostu are în plan ca acest proiect să fie finalizat anul viitor. Deşi stadionul municipal nu este în atribuţiile municipalităţii primarul interimar vrea să se implice în acest proiect dacă va ajunge priamar cu drepturi depline, luând în considerare faptul că preşedintele Consiliului Judeţean, de care aparţine stadionul, face parte din aceeaşi echipă a lui Emil Boc. Tot până anul viitor Sorin Apostu vrea să ofere clujenilor un nou refugiu de relaxare pentru perioada de vară: realizarea unui aqua parc în locul actualului ştrand Sun.

1.800 de locuri de parcare

Locurile de parcare şi fluidizarea circulaţiei au fost două dintre necesităţile municipiului Cluj-Napoca pe care Emil Boc a încercat să le rezolve în calitate de primar  al urbei. Sorin Apostu are în plan continuarea pe aceeaşi linie prin construirea altor şase parching-uri ce vor asigura peste 1.800 de locuri de parcare în toate cartierele municipiului. Astfel, candidatul democrat-liberal are în plan construirea de noi parking-uri în cartierele Zorilor şi Mănăştur, dar şi continuarea proiectelor şi construirea de parcări sub sau supraterane în Piaţa Mihai Viteazul sau în Piaţa Avram Iancu. Ca prioritate pentru acest an, în cazul în care va trece hopul alegerilor din 15 februarie şi va deveni titular pe funcţia pe care acum asigură interimatul, Apost doreşte anenajarea pieţei agroalimentare din cartierul Grigorescu dar şi demararea proiectului demult puss în discuţie de construire a Centrului Cultural Transilvania care să includă şi un spaţiu pentru Filarmonica de stat.

Beatrice Golondzac

16 COMENTARII

 1. Glume ale unui om care umbla cu capul prin nori.Il sfatuiesc sa se aplece asupra problemelor ce pot fi rezolvate practic si sa lase aroganta deoparte.

 2. dupa ‘guvernarea’ funar asa s-a spus si despre proiectele lui Boc. dar in ultimii 4 ani se vede cat a crescut Clujul. asa va creste si de acum incolo, tot cu Boc si compania.

 3. Clujul nu a avut un individ mai parsiv, mai hot (50%)intr-o asemenea functie cum este cea de primar.Acet nemernic,Apostu,a facut o avere colosala dar nedeclarata.De unde are asemenea sume de bani pentru campania electorala?

 4. dat fiind aglomeratia din cluj ar fi cazul sa se rezolve problema foarte importanta a realizarii inelelor de ocolire a orasului pentru camioane …in acest articol nu apare nici macar ca intentie…

 5. Pedeleul cel curat ca lacrima a cheltuit si in campania electorala din toamna sume colosale depasind si gasca lui Tariceanu care era la putere,se pune un mare semn de intrebare de unde gasca lui Basecu si a lui Miliboc a avut atata banet desi erau in opozitie, probabil nevasta lui Basecu a vandut de zor inghetata si Ana lui Boc din Rachitele a vandut lapte la piata. Acest partid format din banditi cum este si acest Aprostu este sprijinit masiv de mafia securisto-comunista care a acaparat tara si in particular Clujul. Acest escroc numit Aprostu impreuna cu Miliboc sustin ca nu au marit taxele locale in ultimii patru anii,eu le doresc sa aiba boli in cioante in numar egal cu lei platiti in plus de clujeni in acesti ultimi patru ani.Acuma mafia locala lupta din greu sa-l scoata pe escrocul moldovean din nou primar ca sa nu iasa la iveala escrocheriile lui Miliboc si a gastii pedeliste care au devalizat averea Clujului in acesti patru ani.Unde sint forumistii pedelisti sa ne insire marile realizari ale escrocilor dar sa nu uite si sumele imense cheltuite iar rezultatele sint nesemnificative,eventual pt. buzunarele pedelistilor.

 6. Draga Mihai.. esti un bou 🙂 Spre informarea ta in ultima campanie electorala PDL a cheltuit 1.3 RON / vot pe cand PNL a cheltuit 2.7 RON / vot. Acuma intrebare pentru vite (tu): care a cheltuit mai mult? Raspuns: 6 cai 🙂

 7. Sa ne fereasca D-zeu , de un asemenea primar, precum d-l Apostu.
  Clujeni treziti-va! Votati Marius Nicoara primar!!!!!!!!!!!Va fi un castig pt toti Clujenii!

 8. Mai Dani rahat pedelist pune mina pe carte ca dupa cum te exprimi esti retardat mintal si sugaci pedelist. Socotelile tale cu banetul pedelistilor cred ca ti le-a pregatit mata securista.Nu cumva idioti ca tine il consiliaza pe Miliboc de nu stie cum sa faca un buget?????In ce priveste poiata lui tata-tu, vita este mata si tu produsul ei facut la betie de un mascul necunoscut din pdl.

 9. mihai… cred ca pdl iti este extrem de recunoscator. limbajul si eleganta ta desavarsita arata tuturor cine e de fapt impotriva pdl. iar cand e sa alegi intre cineva promovat si reprezentat de tine si pdl-boc-apostu nu cred ca isi mai face cineva iluzii pe cine tre ales.

 10. Tovarase Ovidiu-pdlistul voteaza cu cine doresti ca doar nu-ti sta nimeni in cale mai ales ca acuma gasca voastra este pe val iar in ceea ce priveste eleganta in exprimare ar fi bine sa te iei de mana cu idiotul de Dani si sa va aruncati peste-o creanga si sa aplaudati de-acolo marile realizari ale pdl+ psd=pcr.

 11. Un medic veterinar, director tehnic in primarie, un Neica Nimeni ca pregatire in administratie, juridica, sau economica, era firesc sa descarce cele mai ordinare miciuni in capul prostovanilor de noi, care am crezut si in ”Sa traiti … … bine !” si ”Interesele poporului romanu … … nu sunt negociabile !”. Cateva: 12 mii de locuinÅ£e noi, 1.800 de locuri de parcare, Străzi, alei ÅŸi semafoare, Un Cluj modern până în 2011.
  E vara lui 2011. O linie poate fi trasa.
  Primele doua nu mai trebuie comentate.
  Strazi periculoase pentru pietoni si semafoare care te fac aproape sa fugi pe treceri. Un Cluj modern pana acum, in 2011, cu nicio farmacie de noapte in centru si niciun market de noapte in centru, cu exceptia Sora. Filarmonica batjocorita. Muzeul de Istorie batjocorit. Multe, altele. In schimb, fel de fel de festivaluri cu bere mai scumpa decat in … barurile din acelasi centru. Banuite ca aduc gologani in chimiruri late de mari boieri, mari.
  Semnalul din afacerea cu locuitorii str.Maramuresului si Vuia, e definitoriu pentru lasitatea, ipocrizia si parisivitatea personajului, care isi bate joc de cetateni, crezand pesemne ca vorbeste in campania electorala. Semnalul cu afacerile mobiliare, e si mai grav. Desi s-a spus putin in presa.
  Semnale grave din oras. Presa le confirma, chiar daca inca se joaca cu primarul, strangand incetisor surubul. Mai mult decat un sarlatan. Nu se stie de ce ocolit de DNA, chiar daca era cat pe ce sa…
  Celor de la “Gazeta de Cluj”, felictari!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here