Sursa foto: Digi24

Un bărbat din Cluj-Napoca se pregătește, într-un mod unic, să-și reducă substanțial costurile la energie electrică. Clujeanul a decis să-și instaleze la geamul apartamentului mai pune panouri solare. Chiar dacă vecinii sunt nemulțumiți de cum arată, potrivit autorităților, bărbatul nu a încălcat nicio regulă.

Instalarea de panouri solare la geam a început în urmă cu trei ani, iar până în prezent a instalat 16 astfel de panouri.

Dacă pentru el întreaga investiție este benefică, în rândul vecinilor, însă, părerile sunt împărțite. -Dacă ar locui în blocul meu, nu mi-ar plăcea deloc, pentru că nu arată bine. Dacă vrea să-și instaleze cineva panouri fotovoltaice să și le pună pe acoperiș și să facă de acolo conducerea la instalația electrică. Ideea este grozavă. Și eu mi-aș pune deasupra blocului. -Mie nu-mi place. Dacă face ceva, să pună deasupra, ca să nu fie chiar așa bătător la ochi să… Mie nu-mi place. Ori faci o treabă calumea, ori să nu faci nimic.

-Dac-aș ști ce investiție înseamnă, cât îs de eficiente, cât de repede îți recuperezi investiția și dacă toate astea ar folosi, atunci mi-aș pune. Clujeanul nu a încălcat legea. Iulia Perșa – purtător de cuvânt Primăria Municipiului Cluj-Napoca: Legislația de astăzi nu prevede obligativitatea obținerii unei autorizații de construire pentru astfel de situații. Însă, noi urmărim acest fenomen, vedem cum evoluează la Cluj-Napoca, iar în funcție de situație ne vom adapta și în funcție de legislația existentă și cea viitoare. Panourile fotovoltaice pot fi instalate și la bloc, însă, de obicei pe acoperișul clădirii.

Cătălina Pop – director marketing companie de sisteme fotovoltaice: Bineînțeles, respectând toate normele de construcție și tot ce trebuie pentru încărcare și protejarea hidroizolației. Problemele apar când trebuie distribuită această energie, pentru că ar trebui să se facă individual, dacă nu este un contor de bloc general și aici intervin probleme de costuri, că nu toți, chiar dacă-și dau acordul, nu toți pot să-și permită, până la urmă, toată investiția. La începutul acestui an, autoritățile din Cluj-Napoca anunțau montarea de panouri fotovoltaice, din fonduri europene, pe 100 de blocuri din oraș, scrie Digi24.ro.

Citește și: Emanuel Ungureanu i-a cerut Claudiei Gherman să demisioneze: A mușamalizat moartea a 4 bebeluși

1 COMENTARIU

  1. Erata: „la inceputul acestui an autoritatile din Cluj isi bateau joc a mia oara de boul de contribuabil, mintind-ul ca OSA le puna (..la) pe bloc ….ce vrea el”. Mars la puscarie, jigodiilor. Apropo, fatada e coproprietate fortata. La fel si coperisu’. Trebuie acord notarial de la toti proprietarii pt. orice investitie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.