Vestea că Edwin Congo (43 de ani), ex-fotbalist la Real Madrid și analist TV, a fost arestat într-o operațiune anti-drog a poliției din Spania a surprins lumea sportului. Columbianul neagă orice implicare în afacerea cu cocaină, dar presa din țara sa a explicat cum funcționa rețeaua.

Cum funcționa rețeaua de trafic de cocaină

Fostul internațional ar fi avut ”linie directă” cu membrii organizației infracționale, cu care păstra ”conexiuni” apropiate, susține publicația columbiană El Espectador. Poliția spaniolă a anunțat că rețeaua ascundea cocaina în cutii de carton.

Printre cei arestați, alături de Congo, s-au numărat alte 17 persoane, în Spania, Columbia, Olanda și Bulgaria. Printre ei, și un fost medic al lui Diego Maradona, cel în jurul căruia a început ancheta.

Pe nume Mauricio Vergara, poreclit ”El Doctorcito” (Doctorașul), acesta are antecedente în operațiuni ilegale. În 2002, a fost reținut în Columbia pentru trafic de droguri.

Potrivit sursei citate, Vergara avea o clinică de estetică medicală în Madrid, care devenise centrul operațiunilor de trafic de droguri. Cocaina era adusă din Columbia și împachetată în cantități mici, care nu depășeau 100 de grame. ”Marfa” era prelucrată astfel încât să nu fie detectată.

Afacerea ilegală a fost descoperită în ianuarie 2020, când polițiștii au confiscat o tonă de cocaină în Bulgaria. Drogurile, venite din Columbia, erau împachetate în 6.600 de cutii pline cu ananas și lămâi.

Legăturile lui Congo în rețeaua de trafic de droguri

”Sunt nevinovat. Nu am nicio legătură cu vânzarea sau fabricarea de cocaină. Nu am făcut nimic ilegal, nu am cocaină în casă”, s-a apărat Edwin Congo, într-o declarație dată televiziunii din Spania.

Ex-atacantul nu a negat însă că îi cunoaște pe unii dintre cei implicați în traficul de droguri, spunând că a colaborat cu ei în afaceri cu smaralde și aur.

Operațiunea în care Congo a fost arestat a dus la confiscarea a ”1.200 de kilograme de carton presat și a mai mult de 1.000 de litri de substanțe chimice necesare pentru extragerea cocainei”, se arată în comunicatul poliției spaniole, care a colaborat cu agenții din Bulgaria, Olanda și Columbia.

Ziarele din Spania menționează că fostul jucător de la Real Madrid nu este unul dintre oamenii importanți din organizație, însă el avea legături strânse cu doi dintre capii rețelei.

Sursa: digisport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here