Nu exista nicio metoda secreta pentru a invata o limba intr-o luna. Daca cineva iti promite un miracol – nu-l crede. Dar procesul poate fi accelerat pentru a depasi bariera in sase luni si a vorbi in cele din urma engleza la un nivel decent. 

Expertii din domeniu impartasesc sfaturi simple pentru a invata limba engleza cat mai rapid:

1. Studiaza si online

Cursurile online va ajuta sa invatati rapid. E vorba aici de eficienta studiului cand se elimina anumite inconveniente, gen transportul, indeosebi in cazul acelor elevi pt care distanta pana la domiciliul meditatorului este una considerabila. Timpul alocat pe transport poate fi folosit mai eficient in alt mod. Acest lucru este util si pentru meditatorii care se deplaseaza la domiciliul elevului, intrucat pot adauga o sedinta in plus in programul zilnic. 

2. Studiaza in timpul liber

Nu te limita la timpul de lectie. A invata o limba nu inseamna doar sa faci exercitii. Va puteti imbunatati abilitatile ascultand melodii si podcast-uri sau citind bloggeri vorbitori de limba engleza.

Toata lumea stie cat de important este sa vizionati filme si emisiuni TV cu subtitrare in limba engleza, dar nu toata lumea este constienta ca exista aplicatii educationale speciale pentru acest lucru. 

De exemplu, daca instalati o extensie speciala in browserul Google Chrome, puteti citi orice text in engleza si, cand treceti cu mouse-ul peste un cuvant sau o fraza, puteti vedea imediat traducerea acestora. Este la fel cu subtitrarile pentru clipurile  online. Fiecare cuvant individual poate fi tradus direct in timpul vizualizarii. Aceste cuvinte sunt adaugate in dictionarul dvs., unde le puteti repeta si memora in timpul liber.

3. Studiaza cu un profesor

Este posibil si fara profesor, dar vrem sa invatam mai repede. Exista multe site-uri web, aplicatii si canale dedicate limbii engleze. Dar numai profesorul de meditatii limba engleza va putea explica diferenta dintre prezentul perfect si trecutul continuu la momentul potrivit. Astfel, cei ce doresc sa invete, o pot face mult mai usor cu un profesor. Daca doriti rezultate, nu alegeti intre un profesor si un site. Ele se pot combina, astfel incat rezultatele sa fie pe msaura asteptarilor.

Important: este mai bine sa studiezi cu un profesor de limba engleza pentru un incepator. Si este de preferat  comunicarea cu un vorbitor nativ, in cazul celor care au ajuns deja la un nivel superior.

4. Invata la locul de munca

Vizionarea Game of Thrones fara traducere in timpul orelor de lucru nu este o idee buna. Citirea articolelor si studiilor relevante este opusul.

Aproape toate materialele recente sunt publicate in limba engleza. Obtineti un dublu beneficiu: imbunatatiti-va nivelul profesional si extindeti-va vocabularul.

Pentru a traduce un articol, puteti sa va inarmati cu un dictionar si sa scrieti de fiecare data cuvinte noi intr-un caiet. Dar exista o modalitate mai simpla si mai eficienta: extensia browserului google chrome. 

5. Nu invata prea mult

Este vorba in principal despre memorarea cuvintelor de care nu veti avea nevoie niciodata. Economisiti timp si invatati cele mai frecvente cuvinte. Exista milioane de cuvinte in engleza, dar chiar si vorbitorii nativi educati folosesc doar o parte din ele in vorbirea de zi cu zi.

Oxford Dictionary a venit cu rezultate similare – 3.000 de cuvinte. Folosindu-le, puteti intelege majoritatea filmelor si cantecelor, puteti citi carti si articole, puteti urmari stiri si vloguri, de asemenea, puteti comunica cu alte persoane. Este mai eficient decat sa invatati cuvinte nefolositoare in limba engleza.

Pentru ca, cuvintele sa intre in memorie, acestea trebuie utilizate in mod regulat. Daca doriti sa invatati rapid, este important sa va exersati limba vorbita cat mai mult posibil. Este bine cand majoritatea lectiei este concentrata pe explicatiile si răspunsurile elevului. Profesorul se asigura ca implicarea activa a elevului este cel putin 60% din lectie. Daca respectati aceasta regula, nu va exista nicio bariera lingvistica.

Rezultat

  • Pentru a nu renunta la scoala, trebuie sa studiati cu un profesor care va va ajuta sa faceti fata dificultatilor in timp.
  • Pentru a vorbi engleza, trebuie sa exersati engleza.
  • Pentru a ramane motivati, este important sa studiati un continut interesant
  • In plus, coerenta este importanta in invatarea limbilor straine. Cu cat mai multa engleza in jurul tau, cu atat mai bine.

Articol sustinut de www.cautmeditator.ro – cauta meditatorul potrivit pentru copilul tau!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here