Deputații clujeni PNL Sorin-Dan Moldovan, Nechita Adrian Oros și Vasile-Florin Stamatian au fost preocupați pe parcursul acestui mandat de moțiuni împotriva PSD. Liberalii au inițiat până acum 23 de moțiuni care au fost respinse.

Cei trei deputați PNL din Cluj, Sorin-Dan Moldovan, Nechita Adrian Oros și Vasile-Florin Stamatian au semnat de-a lungul mandatului alaturi de restul colegilor  liberali 23 de moțiuni, toate fiind acuzații la adresa Partidului Social Democrat. Toate moțiunile au fost respinse!

Cine duce România în beznă?

Ultima moțiuni depusă de liberali la Camera Deputaților se întitulează “S.O.S sectorul energetic! PSD și ALDE duc România în beznă”. Prin această moțiune liberalii îi reproşează ministrului Energiei situaţia sectorului energetic.

„Partidul Naţional Liberal (PNL) este profund îngrijorat de situaţia sectorului energetic. Preţurile la energie au crescut mult în ultimii ani, iar securitatea energetică a ţării este în pericol, în principal din cauza lipsei investiţiilor în sector. România a început să importe tot mai multă energie electrică şi gaz natural. Ne dorim ca prin moţiunea -S.O.S. sectorul energetic! PSD şi ALDE duc Romania în beznă!- să generăm o dezbatere consistentă în Parlamentul României în legătură cu situaţia sectorului energetic, un domeniu strategic pentru economia ţării noastre. Este nevoie de sinceritate şi nu de minciună! PSD şi ALDE trebuie să înceteze să mai mintă, aşa cum au făcut în programul de guvernare 2018-2020! Este nevoie de un moment al adevărului!” potrivit moţiunii simple.

Ca urmare a acestei moțiuni Ministrul Energiei, Anton Anton, a afirmat în plenul Camerei Deputaţilor, că nu a blocat niciun fel de investiţii în domeniu şi că nu înţelege de ce e acuzat că „luăm gaze de la ruşi”, în condiţiile în care şi „până acum am luat gaze de la ruşi”.

De asemenea, Anton Anton a mai explicat că piaţa energetică românească este conectată cu pieţe din state central şi est-europene, şi nu de ieri, ci de câţiva ani, iar România are o strategie energetică după ce multe guverne nu au reuşit să pună niciun rând de viziune pe hârtie.

“Mandatul ministrului Cuc cu numărul 3 este unul de nota 3”

Deputatul liberal Lucian Bode a depus moţiunea simplă ,,Mandatul ministrului Cuc cu numărul 3 este unul de nota 3”, iniţiată de PNL şi PMP.

“De ce trebuie să plece Răzvan Cuc acasă? Pentru că este cel mai slab ministru al celui mai slab Guvern din istoria României. Faptul că acesta a fost instalat pentru a treia oară pe fotoliul de ministru al Transporturilor arată clar că liderilor PSD nu le pasă de România. Un simplu calcul demonstrează că, de când PSD, în epoca Dragnea, a intrat la guvernare, acest om a fost cel care a deţinut această funcţie pentru 11 luni. În concluzie, dezastrul de la Transporturi, marcat de eşecul construirii autostrăzilor, i se datorează în mare măsură dumnealui. Răzvan Cuc va intra în istorie ca ministrul care a inaugurat cei mai puţini km de autostradă şi ca omul care a tratat cu aroganţă o ţară întreagă!”, se arată în moțiune.

După cum putem vedea în textul moțiunii nu există nici un argument clar, concis, pentru care PNL împreună cu PMP să motiveze necesitatea plecării lui Răzvan Cuc

Moțiune acoperită de un joc pueril, susținut de un joc mediatic”

Liberalii arată în textul moțiunii întitulat Bastoanele PSD peste obrazul democrației românești” că prestația subordonaților ministrului Afacerilor Interne, Carmen Dan, în data de 10 august, poate fi rezumată cu urmatoarele patru afirmații și ipostaze incontestabile: jandarmi intervenind cu indicativul ascuns; jandarmi utilizând practici de intervenție interzise; jandarmi actionând impotriva unei majoritati pasnice a protestatarilor; Jandarmeria intervenind în forță în baza unui ordin care nu exista legal în momentul intervenției.

Ei susțin că, într-o țară normală, în care funcționează răspunderea politică și morală, această moțiune se încheia aici, iar ministrul Afacerilor Interne, fără să mai aștepte un vot de blam din partea fiecărui parlamentar prezent, „ar fi plecat acasă, în intimitatea propriilor prize”.

Carmen Dan a subliniat că mitingul din Piața Victoriei nu a fost legal, nefiind asumat de nicio organizație civică, astfel că nimeni nu și-a asumat răspunderea. Mai mult, spune că protestatarii violenți au încercat să intre în clădirea Guvernului și au săvârșit acte de vandalism.

Ea a mai susținut ca moțiunea nu are argumente raționale.

„Am citit cu atenție compunerea dumneavoastră. Nici intonația domnului deputat nu transmite ce trebuie să transmită o moțiune. Înteleg rolul Opoziției în politică și în Parlament, de criticare a Puterii, însa mă așteptam ca Opozitia sa aiba mai multă responsabilitate. Am remarcat o lipsă totală de argumente raționale. Absența unor fapte și situatii concrete este pueril acoperită de un joc pueril, susținut de un joc mediatic”, a declarat ministrul Carmen Dan.

PNL vrea demiterea lui Tudorel Toader

Opoziţia cerea oficial demiterea lui Tudoreld Toader, în acea perioadă fiind ministril Justițieo. Cererea vine ca urmare a raportului Comisiei de la Veneţia, pe legile justiţiei şi modificările la Codurile penale. Comisia a plublicat raportul în care se precizează că modificările aduse de Parlament Codurilor Penale și Legilor Justiției slăbesc lupta împotriva corupției și a altor infracțiuni grave.

”Să facem un exercițiu de imaginație, îngăduindu-i doamnei premier să facă exerciții de imagine: cum credeți că ar fi arătat astăzi România dacă acum o sută de ani, în pragul Marii Uniri, ar fi fost condusă de politicieni precum Liviu Dragnea, Călin Popescu Tăriceanu, Șerban Nicolae, Viorica Vasilica Dăncilă, în locul regelui Ferdinand, reginei Maria, lui Ionel Brătianu, Nicolae Iorga, Iuliu Maniu, Octavian Goga sau Nicolae Titulescu? Ce declin cutremurător: de la Constantin Hamangiu și Istrate Micescu la Tudorel Toader… Trebuie să recunoaștem că 50 de ani de comunism au fracturat coloana vertebrală a acestei țări, au afectat grav fibra morală a societății. Cum se poate explica altfel faptul că nici măcar după un sfert de secol de la recâștigarea libertății în 1989, nu reușim să ne găsim liderii de care să fim mândri, care să ne reprezinte cu cinste în țară, dar și în exterior, care să pună mai presus interesul public, în fața interesului personal? Batem pasul pe loc, iar din când în când facem chiar pași înapoi, stricăm ziua ce construim noaptea. Nu reușim să ieșim din tiparul Meșterului Manole, chiar dacă facem sacrificii. Ne pleacă în pribegie cu milioanele părinții, copiii, prietenii, ne mor părinții, copiii, prietenii prin spitale insalubre și ne chinuim, strângem cureaua până la ultima gaică și tot degeaba! Mulți dintre noi se resemnează cu fatalism mioritic și acceptă, în mod păgubos, că nimic nu se poate schimba în bine, că toți politicienii sunt la fel, că nu are rost să opună rezistență răului care li se întâmplă”, se arată în moțiune.

Deși este acuzat că “a abandonat Justiția pe mâna infractorilor”, dar și că nu se poate lăuda decât cu vizite exotice facute pe bani publici și cu afirmații publice prin care “a afectat independența sistemului judiciar”, Tudorel Toader a fost ironic cu privire la moțiune. Referitor la faptul că a fost numit un “ministru de nota 4”, Tudorel Toader a răspuns că “poate au nostalgiile sistemului sovietic, unde grila de notare este de la 1 la 5”.

Citeste si Deputații PNL Cluj neinteresați de pensiile celor încadrați în grupele I și II de muncă

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.