Muzeul Etnografic al Transilvaniei vă invită sâmbătă, 22 iunie, începând cu ora 19:00 în Sala Reduta, la un recital impresionant de muzică de cameră, susţinut de Alina Maria Nauncef (vioară) şi Ruxandra Cristea Maier (pian), artiste cu un bogat palmares internaţional.

Programul ales cuprinde sonate din muzica lui Franz Schubert, op. postum 137 no.1, 2 şi 3 şi Wolfgang Amadeus Mozart, sonatele K. 302 şi 304, imbatabil însorite şi lirice, sugestive pentru starea de spirit a sezonului.

 

Ruxandra Cristea Maier, profesoară de pian la şcoala de muzică Verdun din Montreal, Canada, apare cu regularitate în viaţa muzicală a ţării şi în străinătate.

A absolvit cursurile Academiei din Cluj şi ale Universităţii Transilvania din Braşov. Şi-a continuat studiile la Hochschule für musik, Freiburg în Germania şi a obţinut un doctorat în interpretare pianistică la Université de Montréal (UdeM) din Canada.

A beneficiat de îndrumările marilor maeştri printre care André Laplante (centrul de arte Orford, Canada), Édith Fisher (centrul de muzică Hindemith, Blonay), Tibor Szasz (Hochschule für musik Freiburg), Walter Levin (festivalul Mozart, Cluj), Aurel Niculescu (Universitatea Transilvania) şi Ferdinand Weiss (Academia de muzică Gh. Dima).

În ipostaza de solist şi  interpret de muzică de cameră, Ruxandra Maier a concertat în centre culturale renumite din Europa (Germania, Elveţia, Ungaria, România), America (în SUA, Canada) şi America Latina (Argentina). De asemenea, a cântat în diferite festivaluri precum festivalul George Enescu organizat la New York, festivalul de arte Gata din Bucureşti şi festivalul studenţesc de la Piatra Neamţ.

 

Alina Maria Nauncef este solistă la vioară partida I a Filarmonicii din Braşov şi conferenţiar universitar al Facultăţii de Muzică Braşov.

Începând din anul 2006, a realizat alături de pianista Liliana Iacobescu, Integrala lucrărilor pentru pian şi vioară de George Enescu,  Integrala sonatelor pentru vioară şi pian de W. A. Mozart, Integrala sonatelor pentru pian şi vioară de L.v. Beethoven şi a susţinut recitaluri dedicate muzicii româneşti la Ateneul Român din Bucureşti. În prezent realizează alături de pianista Liliana Iacobescu, Integrala sonatelor romantice, la Muzeul ”Casa Mureşenilor” din Braşov, în cadrul unui proiect sponsorizat de UCIMR. În anul 2011, a lansat primul CD la prestigioasa Casă de discuri Electrecord – CD ce cuprinde 3 sonate beethoveniene, înregistrate din recital.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.