Sindicatul din cadrul Aeroportul Internațional ”Avram Iancu” Cluj continuă dezvăluirile despre parcarea de la Aeroport, gestionată de firma UTI, în baza unui contract semnat de Alin Tișe. Președintele Consiliului Județean Cluj este acuzat de ”aruncarea pisicii moarte în curtea vecinului”.

”După cum vă spuneam în zilele anterioare, vom merge mai departe cu dezvăluirile ilegalităților comise de Președintele Tișe împreună cu aparatul său de specialitate împotriva intereselor noastre, ai cetățenilor județului Cluj și ai României.

După modelul „consilierii au votat”, „Guvernul nu a dat”, „legalitatea de instaurat” (adică legea proprie), „totul este politică”, pentru Președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, întotdeauna există un alt vinovat sau responsabil pentru acțiunile sau inacțiunile sale contrare legii.

Astăzi CAPITOLUL II:

Jocul de-a suprafața parcării concesionate de către Consiliul Județean Cluj firmei UTI

Conform obligațiilor asumate prin licitație, până în acest moment, Consiliul Județean Cluj trebuia să încaseze din redevența stabilită prin contractul de concesiune al parcării Aeroportului, peste 3,4 milioane de euro, să asigure un hotel și o parcare etajată modernă publicului călător. În prezent, s-au încasat aproximativ doar 780.000 euro, nu s-au construit nici hotelul și nici parcarea etajată.

Şi acum ne întrebăm ca nişte cetăţeni responsabili, cine sunt vinovații sau în curtea cui zace pisica moartă? Evidend că în curtea autorității tutelare, Consiliul Județean Cluj. Însă, aparatul de specialitate, împreună cu Președintele Alin Păunel Tișe, consideră că sunt fără vină și aruncă pisica moartă în curtea/parcarea Aeroportului.

Analizând caietul de sarcini care a stat la baza licitației organizate în anul 2010 pentru concesionarea parcării auto, constatăm că întreaga suprafață actuală de 17.520 mp a fost licitată. Mențiunile cuprinse și evidențiate în planșele caietului de sarcini arată 15.320 mp existenți la nivelul anului 2010 la care se adaugă extinderea cu 2.230 mp, obligație UTI stabilită prin licitație și îndeplinită în anul 2011. Pe toată această suprafață sunt marcate și inventariate de către Consiliul Județean Cluj  împreună cu UTI, 614 locuri de parcare care sunt folosite în prezent și arată ca după război.

Pentru construirea parcării auto etajate și a hotelului, Consiliul Județean Cluj a început demersurile de predare a amplasamentelor doar în anul 2017, la aproape 7 ani de la data atribuirii contractului. UTI notifică județul Cluj că dorește rezilierea parțială a contractului pentru hotel și parcarea auto etajată din cauză că nu a primit amplasamentele mai devreme.

Pentru  a se sustrage culpei de nepredare a amplasamentelor, Consiliul Județean invocă acum că propriul concesionar UTI exploatează ilegal parcarea, pe care tot el împreună cu acesta a inventariat-o și a recunoscut-o ca obiect al concesiunii. Mai mult, interzice UTI orice lucrări de reparații și întreținere.

În același timp, de parcă nu sunt suficiente mostrele de iresponsabilitate în gestionarea acestei concesiuni, Consiliul Județean Cluj comunică Aeroportului că UTI nu mai are calitate de concesionar și solicită preluarea suprafețelor cu problemele juridice anterior menționate. Cu alte cuvinte, o mostră clasică de aruncarea pisicii moarte în curtea vecinului, specifică administrației Președintelui Tișe.

Noi angajații nu dorim ca Aeroportul să își asume răspunderea pentru problemele juridice create de aparatul de specialitate și Președintele Tișe în administrarea păguboasă a propriului contract de concesiune! Vrem ca fiecare să răspundă pentru faptele sale!”, a transmit Gabriel Ene, președintele Sindicatului Independent al Aeroportului Cluj.

Citește și: Sindicaliștii Aeroportului Cluj, noi acuzații la adresa Consiliului Județean. Este vizat contractul încheiat cu firma lui Urdăreanu

Angajații Aeroportului Cluj vor protesta din nou împotriva conducerii Consiliului Județean

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.