O femeie, colaborator al Grupului AUR de la Camera Deputaţilor, a încercat să intre, miercuri, în sediul Parlamentului cu patru gloanţe, ea fiind dusă la Secţia 17 de Poliţie pentru verificări. Preşedintele AUR, George Simion, susţine că erau brelocuri, iar formaţiunea cere o expertiză tehnică pentru a clarifica situaţia muniţiei. ”Gloanţele erau goale şi ruginite din câte ştim şi noi dar am vrea sa spună asta autorităţile, ca noi nu ştim şi nu avem expertiza”, a transmis liderul AUR, George Simion, scrie news.ro.

UPDATE: ”Gloanţele erau goale şi ruginite din câte ştim şi noi dar am vrea sa spună asta autorităţile, ca noi nu ştim şi nu avem expertiza”, a transmis liderul AUR, George Simion, pe grupul oficial al formaţiunii cu presa.

Potrivit unor surse parlamentare, tânăra este angajată pe biroul parlamentar al deputatului AUR Radu Grădinaru, din 20 mai 2022.

UPDATE: ”Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR) solicită autorităţilor competente clarificarea de urgenţă a incidentului petrecut la Parlamentul României în care a fost implicată o colaboratoare a partidului. Solicităm instituţiilor abilitate o expertiză tehnică prin care să clarifice condiţia tehnică a obiectelor în discuţie. Totodată, cerem autorităţilor organizarea unei conferinţe de presă, în cel mai scurt timp, în care să lămurească deplin acest subiect”, a transmis Departamentul de comunicare al Alianţei pentru Unirea Românilor

UPDATE: Biroul de Presă al Camerei Deputaţilor a transmis că persoana în cauză este colaboratoare a Grupului parlamentar AUR din Camera Deputaţilor.

”Conform procedurilor legale, persoana a fost condusă la Secţia 17 de Poliţie”, a transmis sursa citată.
UPDATE: La ora transmiterii acestei ştiri intrarea în Parlament prin strada Izvor este blocată, iar accesul se face pe la Senat.

Liderul AUR a continuat să susţină că cele patru gloanţe erau trase, neavând muniţie, fiind suveniruri.

ŞTIRE INIŢIALĂ: Potrivit unor surse oficiale, o femeie, colaborator AUR, care face zilnic accesul în Parlament şi ar fi trebuit să cunoască regulile, a fost găsită, miercuri, la control cu patru gloanţe când încerca să intre în incintă.

Femeia a fost preluată de Poliţie şi dusă la Secţia 7 pentru verificări.

Liderul AUR, George Simion, susţine că este o înscenare, fiind vorba despre brelocuri.

”Alfred Simonis, retrage legile, lasă minciunile. Erau brelocuri, suveniruri”, a declarat George Simion.

Acesta susţine că totul este ”o invenţie”.

”Au scos o invenţie, că băgăm armament”, a mai declarat Simion.

Liderul AUR, parlamentari ai partidului, dar şi susţinători protestează, miercuri, în faţa Parlamentului, ”pentru oprirea legilor antinationale”.

Citește și: Pregătiri pentru prezidențiale. Kovesi se plimbă prin Cluj-Napoca în ie tradițională

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.