Firma de apartament NV Construct din Cluj Napoca a semnat cu administrația locală contractul de proiectare pentru bulevardul care va lega Gara de podul IRA.

Sediul firmei NV Construct se află într-un apartament din acest bloc de pe str Răvașului din Mănăștur

NV Construct va proiecta noul bulevard de 3 kilometri anunțat la Cluj-Napoca: Nord – Pod Oaşului – Răsăritului – străzile Răsăritului – Câmpul Pâinii – Pod IRA. Valoarea contractului este de 3,25 milioane de lei, din fonduri bugetare. . Durata contractului este de un an de zile. NV Construct (Cluj) se află în asocierea care face studiul de fezabilitate și proiectul tehnic pentru drumul expres ce va lega Cluj-Napoca de Autostrada Transilvania.

Artera ar urma să aibă 21 m lățime, așadar patru benzi de circulație rutieră, dar și trotuare, respectiv piste de biciclete. Primul pas pentru construirea noului bulevard este edificarea podului Răsăritului. Traseul până la IRA este pe străzile Căii Ferate – Răsăritului – Câmpul Pâinii. Proiectul a fost luat în discuţie în şedinţa Comisiei Tehnice de Amenajare a Teritoriului și de Urbanism. 

„Este pregătită acolo să se facă documentaţia tehnică, studiu de fezabilitate, PUZ, pentru ce înseamnă culoarul de mobilitate urbană, pe lângă calea ferată. Este vorba despre culoarul Câmpul Pâinii, care vine până la gară, un drum nou care se va crea pe un traseu de mobilitate şi care va aduce în toată zona respectivă un maxim de decongestionare a traficului şi o calitate a vieţii. O să vă prezint în momentul în care specialiştii finalizează toate detaliile, inclusiv un coridor de exproprieri. Atunci vom avea acel culoar, extrem de important pe partea de nord a oraşului, pe lângă calea ferată”, a declarat primarul Emil Boc, la ZIUA LIVE.

2 COMENTARII

  1. Frumos.Dar când va fi „atunci”?domnul primar are numai promisiuni frumoase pentru noi.Dar acestea rămân promisiuni ,și nu se realizează niciodată.

  2. Fostul șef june comunist asta știe ,asta face,vom indeplini cincinalul promisiunilor in patru ani și jumătate ,fraieri incă il cred așteaptănd răbdători ca inainte de locale să mai pună o bordură,lucrări de proastă calitate care se surpă,crapă ,băltesc fără să răspundă ” pretenii abonați ” .

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here