Rețelele de socializare au luat foc după ce mama unui copil cu autism a făcut publică conversația dintre ea și învățătoarea copilului. Alina Munteanu, învățătoarea copilului aflat în clasa a III-a a decis că Ileana Mahrodin, mama copilului, nu îl mai poate însoți pe acesta la școală.

Copiii cu autism au nevoie adesea de însoțitor, motiv pentru care părinții pot merge împreună cu aceștia la școală și au acest drept prin lege. Cu toate acestea învățătoarea se pare că nu a ținut cont de lege și pentru ea nu a contat necesitatea însoțirii elevului. Aceasta a scris pe grupul de Whatsapp făcut cu toți părinții elevilor că Ileana Mahrodin nu mai care ce să caute lângă copil la școală.

Incompetența merge mai departe de atât, iar Alina Munteanu, cadru didactic responsabil cu educarea și formarea generațiilor, spune asumat: „Nu pot răspunde de toți handicapații, eu pot răspunde doar de copiii OK care se integrează”.

În comentariile postării, mama copilului este îndemnată să meargă către directorul școlii, moment în care aceasta răspunde: „Doamna învățătoare este fix mână în mână cu doamna directoare, deci același comportament”.

Postarea mamei a devenit virală, iar acum directoarea trebuie să răspundă public.

Citește și: Emil Boc și Dan Tarcea, soldați în prima linie contra propriului proiect

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here