Doi foști directori ai Romgaz Târgu Mureș au fost achitați într-un dosar construit de procurorii DNA, un al treilea inculpat, Pantelimon Avram a decedat în urmă cu doi ani, scrie evz.ro.

Judecătorul Ionuț Pavel, de la Tribunalul Mureș, a decis achitarea a doi inculpați dintr-un dosar întocmit de procurorii DNA. Este vorba despre Sergiu Victor Ban și Gheorghe Matei, foști directori in Romgaz Târgu Mureș. În schimb, Pantelimon Avram, fost director general la aceeași instituție nu a mai apucat să audă verdictul. Și asta pentru că a murit de „inimă rea”, în urmă cu doi ani.

Pantelimon Avram a mai fost trimis în judecată într-un dosar finalizat cu achitări
Avram a mai fost trimis în judecată de către DNA Târgu Mureș într-un dosar, soldat cu achitări și la fond, și la apel. Pantelimon Avram a apucat s-o audă doar pe prima, după cum menționează jurnaliștii de la luju.ro.

„Rechizitoriul din acest dosar – purtând numărul 65/P/2014 – a fost semnat la 20 decembrie 2017, la 4 luni și jumătate de la începerea urmăririi penale în personam, de către șeful din acel moment al DNA Târgu Mureș, Tiberiu Nicolae Onea, și confirmat de către procurorul Marius Bogdan Bulancea, cel care conducea atunci Secția a ÎI-a din DNA Central”, scriu cei de la luju, care mai precizează.

„După cum Lumea Justiției a arătat încă din 2019, acest rechizitoriu a fost atât de șubred, încât în 11 februarie 2019 judecătorul Ionuț Pavel l-a restituit la parchet. Din fericire, DNA l-a refăcut și la retrimis instanței. Din nefericire pentru anticoruptii mureseni, cauza a produs achitările pe care le vedem acum.

Procurorii DNA sunt bine-mersi
Nu încheiem înainte de a menționa că atât Pantelimon Avram, cât și Sergiu Victor Ban și Gheorghe Matei au fost apărați de către avocații Radu Chiriță și Bianca Pantea, de la casă de avocatură Chiriță și Asociații.

În final, menționăm că atât procurorul Tiberiu Onea, cât și fostul sau superior ierarhic, Marius Bulancea, sunt bine-mersi în acest moment: Onea la pensie din mai 2021, iar Bulancea la Parchetul European, sub aripa inculpatei Laura Kovesi, încă din ianuarie 2020.

Sursa: evz.ro

Citește și: Un copilaș a fost mâncat de viu de viermi în Cluj! Mama se iubea cu concubinul

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here