Peste 100 de persoane au fost arestate joi într-o operaţiune împotriva unor reţele de pedofili active pe internet, acţiunea fiind prezentată de autorităţi ca cea mai mare realizată vreodată în Brazilia, relatează AFP.

Aproximativ 2.600 de poliţişti au luat parte în 24 din cele 26 de state din Brazilia şi în capitala Brasilia la aproape 600 de operaţiuni care au permis arestarea pedofililor şi confiscarea a un milion de materiale legate de exploatarea sexuală de minori.

În cursul zilei de joi au fost arestate 132 de persoane, între care profesori, funcţionari şi femei, cu vârste între 20 şi până la peste 60 de ani, au anunţat autorităţile într-o conferinţă de presă.

Ministrul securităţii publice, Raul Jungmann, a spus că această a doua fază a operaţiunii – numită ‘Lumină pentru copilărie’, aluzie la faptul că pedofilii acţionează în umbră – a fost „cea mai mare realizată vreodată într-o singură zi în lume” împotriva exploatării de minori şi pedofiliei.

Prima fază a operaţiunii, din octombrie 2017, a fost realizată cu cooperarea Statelor Unite şi a permis realizarea a 112 arestări.

1 COMENTARIU

  1. pai sa ia exemplu de la vecini nordici sau de la europeni, treaba se rezolva odata cu legalizarea ! Ce atitea cheltuieli, shfoartze politienesti trimise pe coclauri scl scl..?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here