Ludovic Orban a declarat, duminică seara, ca este hotărât să plece din PNL și să își înființeze un alt partid în cazul în care nu se vor îndeplini condițiile pe care le-a pus. Totodată, fostul lider PNL este de părere că președintele Klaus Iohannis ”a luat-o razna complet”.

„Avem un președinte care a luat-o razna complet, care parcă a uitat că este președintele României. Se comportă ca un turist străin care se află în România, ignorându-și complet obligațiile pe care le are față de cetățenii români și acționând împotriva interesului României, în mod evident”, a declarat Ludovic Orban, duminică seara.

Fostul lider PNL spune că se va implica ”cu toate forțele” pentru suspendarea președintelui.

„Având o parte de răspundere pentru realegerea lui Iohannis ca președinte în 2019 mă voi implica cu toată forța.

În mod evident l-am susținut pe președintele Iohannis și am colaborat cu președintele Iohannis. Președintele Iohannis are un comportament care nu mai are nicio legătură cu comportamentul pe care l-a avut atât timp cât eu am fost în parteneriat”, a mai spus Orban.

Cu privire la modul în care Klaus Iohannis poate fi oprit, Ludovic Orban a declarat: „Cred că nu-și termină mandatul, sincer”.

Totodată, acesta este de părere că decizia de a nu reface coaliția cu USR „este în mod evident decizia președintelui Iohannis”.

Întrebat dacă are de gând să plece din partid și să facă o altă formațiune politică, Orban a spus: „Dacă nu se îndeplinesc condițiile pe care le-am pus, mai mult ca sigur că da”.

„În funcție de evoluția evenimentelor voi lua deciziile care se impun într-un timp rezonabil. Timp rezonabil înseamnă două-trei săptămâni maximum”, a mai spus Ludovic Orban la Realitatea TV, citat de Mediafax


sursa: antena3.ro

Citește și: Doi bebeluși au ars de vii în casă, în timp ce se aflau în grija fratelui de doar patru ani

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here