Magistrații de la Judecătoria Cluj-Napoca au emis, la finalul lunii februarie, un ordin de protecție împotriva lui Dragoș Florin Rusu, președintele Secției de Handbal Masculin din cadrul „U” Cluj. Rusu a fost acuzat că a intrat pe nepusă masă în apartamentul fostei sale iubite, unde ar fi purtat o discuție aprinsă, în urma căreia a agresat-o și a amenințat-o pe femeie. 

Acțiunile lui Rusu sunt într-o totală opoziție cu ceea ce „propovăduiește”. Pe lângă funcția de președinte al Secției de Handbal Masculin din cadrul „U” Cluj, Rusu este angajat la cabinetul parlamentar al Steluței Cătăniciu, unde militează pentru sprijinirea victimelor violenței domestice. De asemenea, Dragoș Florin Rusu a candidat, în anul 2020, la Camera Deputaților, din partea partidului PPU-SL    –    Partidul Puterii Umaniste (social-liberal), iar în campania electorală se lăuda că este pregătit pentru a schimba România. Pregătit sau nu, Dragoș Rusu a fost obligat de instanță la  păstrarea unei distanțe minime de 200 m faţă de victimă, faţă de reşedinţa acesteia şi faţă de locul de muncă al acesteia, pentru o perioadă de 3 luni. 

Potrivit surselor nosatre, în anul 2020, Dragoș Rusu a început o relație cu Andreea M., cea care a obținut un ordin de protecție împotriva lui. Dragostea dintre cei doi s-a destrămat pentru că președintele Secției de Handbal Masculin din cadrul „U” Cluj a înșelat-o pe Andreea M. cu o altă femeie pe care a lăsat-o însărcinată. Când a auzit că urmează să fie tătic, Rus a încercat să joace la două capete și să se întoarcă la fost lui iubită, cu toate că victima l-ar fi refuzat constant. 

În cele din urmă, la sfârșitul lunii ianuarie 2023, Rusu a mers la locuința fostei lui iubite. Ușa era descuiată, așa că nu a stat pe gânduri și a început să-și descarce nervii în fața femeii. Acesta a dat dovadă de un comportament suburban și a tras-o de păr și de mâini pe victimă, apoi a scuipat-o fără nicio remușcare. Rusu nu s-a oprit și a continuat „spectacolul” cu o serie de amenințări, dându-i de înțeles că „mica răfuială” este doar începutul a ceea ce va urma. Andreea M. l-a rugat insistent să părăsească încăperea, moment în care colega de apartament a victimei a intervenit. Văzând că se află în inferioritate numerică și sunt și alte persoane de față, bărbatul a decis să plece, dar nu înainte să lanseze o altă amenințare către fosta iubită: „Lasă că o să vezi tu!”. 

În fața instanței Rusu a negat exercitarea actelor de violenţă asupra Andreei M., susținând că s-a  prezentat la locuinţa acesteia la solicitarea ei. Acesta a admis faptul că a existat un conflict spontan între cei doi, dar și-a luat poziția de victimă spunând că și el a fost scuipat de către fosta lui iubită și că este şantajat emoţional şi material de către victimă. Mai mult, Rusu a cerut la rândul său un ordin de protecție împotriva Andreei M., însă instanța a stabilit că probele pe care le-a pus acesta la dispoziție nu sunt concludente și nu justifică necesitatea emiterii unui ordin de protecție. Instanța a arătat că din copia conversaţiilor depuse  la dosar se observă că Rusu este cel care insistă să se vadă cu Andreea M. și nu invers. Rusu a declarat în fața magistraților că este de acord cu admiterea cererii formulate de Andreea M., dacă i se va admite și lui cererea, aspect catalogat de instanță ca fiind unul șicanator, prin prisma condiţiei impuse. 

Instanța a arătat că acțiunile lui Rusu generează un stres permanent pentru victimă. De asemenea, s-a reținut că „prin  adresarea de ameninţări şi violenţa psihică exercitată în seara zilei de 28.01.2023 că victima a  dovedit atât existenţa unor acte de violenţă, cât şi îndeplinirea celei de-a treia condiții pentru  emiterea unui ordin de protecție, respectiv pericolul creat de aceste acte. Nu s-a putut considera că  singurele aspecte ce trebuie verificate de instanţa sunt existenţa faptei de violenţă şi caracterul  vremelnic al măsurii, întrucât o astfel de interpretare a textului legal ar conduce la extinderea  nelimitată a măsurii de protecţie, deşi ca procedură specială constituie o ingerinţă importantă asupra  drepturilor și libertăţilor fundamentale ale celui împotriva căruia se emite ordinul.” 

Magistrații de la Judecătoria Cluj-Napoca au admis cererea de emitere a ordinului de protecţie formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca pentru victima Andreea M. împotriva lui Dragoș Rusu. Cu toate acestea, Rusu a decis să declare apel împotriva hotărârii.

În motivarea cererii, Dragoș Rusu a arătat că acțiunea de a pătrunde fără drept în locuința Andreei M. și de a manifesta acte de violență asupra acesteia se datorează faptului că după ce a încheiat relația cu Andreea M., între cei doi au existat alte interacțiuni de natură personală sau chiar financiară. Instanța a arătat că probele existente sunt într-o totală opoziției cu susținerile lui Rusu, mai exact, interacțiunile dintre cei doi nu au fost inițiate de victimă, conversațiile având loc din inițiativa amândurora. Magistrații de la Tribunalul Cluj au respins apelul declarat de Dragoș Rusu și au menținut soluția primei instanțe. 

„Singurul care a dat dovada de un  comportament șicanator, insistent și agresiv este apelantul însuși, lucru dovedit și de evenimentul  care a avut loc în seara zilei de 28.01.2023. 

Conclusiv, în considerarea tuturor argumentelor expuse în cele ce preced, emiterea unui  ordin de protecție a fost întemeiată și necesară în prezenta cauza, prin urmare solicită respingerea  apelului reclamantului cu toate consecințele ce decurg din aceasta.”, se arată în motivarea instanței. 

„Respinge ca nefondat apelul declarat RUSU FLORIN-DRAGOŞ împotriva sentinţei civile nr.1134/CC/3.02.2023 pronunţată de Judecătoria Cluj-Napoca în dosar civil nr.2116/211/2023, pe care pe care o menţine în întregime. Fără cheltuieli de judecată în apel. Definitivă. Pronunţată prin punerea la dispoziţia părţilor prin intermediul grefei, azi 21 februarie 2023.”, arată soluția pe scurt a instanței.

Președintele Secției de Handbal Masculin, cu țigara în mână 

Dragoș Rusu s-a pozat cu țigara în mână la ceremonia de investire în funcția de președinte al Secției de Handbal Masculin din cadrul „U” Cluj. Acesta nici măcar nu a încercat să păstreze aparențele pentru câteva minute și și-a dat arama pe față cât ai spune „pește”. 

„Suntem optimiști, acum la startul play-off-ului de promovare în prima ligă, acolo unde cred eu că este locul lui ”U” în handbalul românesc. Mă bucur să anunț că avem un nou președinte al secției, Dragoș Rusu, un antreprenor tânăr și de succes, care vine și din postura de sponsor și căruia îi mulțumim pentru că și-a asumat acest rol important în echipă. Ne bucurăm de asemenea de revenirea lui Călin Hossu în formația noastră după perioada petrecută la CSM București.”, declara managerul Liviu Hossu la acel moment. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here