Partidul Popular European va cere în data de 13 septembrie, în cadrul Parlamentului European, ca România să recunoască căsătoriile între persoane de același sex. PPE propune ca termenul de soţ să fie folosit pentru ambele sexe.

Din Grupul Partidului Popular European fac parte PNL, PMP și UDMR.

Raportul a fost supravegheat de eurodeputatul spaniol Dolores Monserrat și vizează tocmai aspectele sensibile care în țara noastră sunt aprig discutate.

„Invită Comisia să ia măsuri concrete pentru a asigura libera circulație pentru toate familiile, inclusiv familiile curcubeu, în conformitate cu decizia Coman și Hamilton, care afirmă că termenul „soț” așa cum este utilizat în Directiva privind libera circulație este aplicabil și partenerilor de același sex; solicită Comisiei să examineze dacă Statele membre respectă hotărârea CJUE Coman & Hamilton și adoptă acțiuni în temeiul articolului 258 din TFUE împotriva celor care nu se conformează; face apel la Comisie să ia măsuri împotriva României pentru eșecul său continuu în a respectă această hotărâre, lipsa căilor de atac legale care a obligat reclamantul să recurgă la CEDO”, se arată în rezoluția care va fi discutată la Strasbourg.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here