Duminica, 25 August, va avea loc cea de-a sasea editie a Zilei Topless. In aceasta zi femeile sunt incurajate sa renunte la sutiene in semn de protest fata de faptul ca barbatii pot umbla pe strada fara tricouri, in timp ce ele sunt obligate sa ramana cu hainele pe ele.

Initiativa apartine unui grup de sustinatori ai UFO, numit „the Raelians”. In aceasta zi, adeptii masculini ai grupului isi vor acoperi sfarcurile cu banda adeziva in semn de protest.

„Nu este nicio problema in faptul ca la eveniment vor participa si barbati. Acestia sustin initiativa noastra”, a declarat Nadine Gary, una dintre membrele Raelian.

Ziua Topless a fost sarbatorita pentru prima data in 2007, cand activista Phoenix Feeley a castigat un proces impotriva New York-ului, dupa ce fusese arestata pentru ca a aparut in public cu pieptul dezgolit.

In New York, toplessul pentru femei este legal, asa ca orasul a trebuit sa o despagubeasca pe Feely cu 29.000 de dolari.

Feely a fost arestata de curand pentru ca a refuzat sa plateasca o amenda de 816 dolari, primita pentru ca a facut topless pe plaja din New Jersey.

In New Jersey, barbatii pot face topless legal din 1936, insa femeilor le este interzis.

„De ce aceste diferente? Sunt sanii periculosi? NU! „, spune aceasta.

Ziua Topless este sarbatorita pe 25 August ca un tribut adus zilei de 26 August 1920, ziua in care americancele au obtinut drept de vot.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here